Turcia renunţă parţial la obligativitatea testelor PCR pentru nevaccinaţi

Turcia renunţă parţial la obligativitatea testelor PCR pentru nevaccinaţi
Teste pentru COVID-19

Turcia nu va mai solicita persoanelor nevaccinate să facă un test PCR pentru COVID-19 înainte de a utiliza avioane, autobuze sau alte mijloace de transport sau înainte de a participa la evenimente precum concerte, piese de teatru sau filme, a declarat sâmbătă agenția de stat Anadolu.

Turcia nu va mai solicita persoanelor nevaccinate să facă un test PCR pentru unele activități

Citând Ministerul de Interne, Anadolu a spus că nici funcționarii publici nevaccinati, angajații din sectorul privat și personalul școlii nu vor fi obligați să susțină un test PCR.

CEO-ul Turkish Airlines, Bilal Eksi, a declarat separat pe Twitter că transportatorul nu va solicita teste PCR pentru zborurile interne.

Autoritățile turce au acordat o autorizație pentru utilizare de urgență în cazul vaccinului anti-COVID-19 dezvoltat pe plan local, Turkovac, potrivit Daily Sabah.

Ministrul turc al sănătății s-a deplasat persoanal la fabrica de producție a serului, care a fost distribuit în spitalele Turciei.

Solicitarea pentru autorizare a Turkovac – ser cu virus inactiv – a fost transmisă Agenției naționale a medicamentelor și dispozitivelor medicale (TITCK) încă din noiembrie.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:09 - De ce propaganda rusă chiar poate să funcționeze în Mariupol. Marin Gherman: Mulți nu au văzut lumina zilei cu săptămânile. Au ieșit din subsoluri și au văzut un oraș distrus. Sunt rupți de civilizație (VIDEO)
23:58 - Biserica Ortodoxă a Ucrainei anunţă ruperea de Patriarhia Rusă
23:44 - Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz: „Am avut mai multe discuții telefonice cu Putin și voi continua să discut cu el”
23:23 - Marin Gherman: Trebuie să ieșim din iluzia că Rusia își respectă angajamentele. Rusia vrea să distrugă Ucraina, deci pacea nu e posibilă. Ucrainenii vor victoria și spun „dacă tot murim, să murim pentru ceva” (VIDEO)
23:13 - Succes românesc la Cannes: Regizorul Alexandru Belc, premiat pentru regia filmului „Metronom”, în secțiunea Un Certain Regard
22:24 - Dan Petrescu, episod neștiut cu Gică Popescu din anul în care naționala a ajuns în sferturile Campionatului Mondial: „Eram disperați să ne vadă gagicile!” (VIDEO)
22:18 - Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, cere statelor UE să sprijine Ucraina cu bani
22:01 - Kievul își pierde răbdarea. Un oficial ucrainean susține că „orice se poate întâmpla” cu oleoductul prin care Ungaria primește petrol rusesc și că ungurilor ar trebui să li se vorbească „pe limba lor”
21:54 - Val de concedieri în Armata Rusă, în rândul militarilor care au refuzat să lupte în războiul din Ucraina
21:21 - Ploiești: Un bărbat a murit în fața Spitalului Municipal. Paznicul l-ar fi văzut, dar nu a alertat medicii