Ucraina: Cursuri de protecție împotriva bombardamentelor, predate în școli. Se fac simulări pe jucării de pluș (VIDEO)

Ucraina: Cursuri de protecție împotriva bombardamentelor, predate în școli. Se fac simulări pe jucării de pluș (VIDEO)
Cursuri de protecție împotriva bombardamentelor, predate în școlile din Ucraina Foto: Taylor Wilcox, Unsplash.com

Ucraina a început să antreneze elevii împotriva amenințărilor cu bombă din școli, pe fondul tensiunilor crescânde cauzate de prezența trupelor ruse la granița țării, conform Reuters.

Măsura a fost luată de guvernul ucrainean după ce serviciile de securitate au înregistrat, numai în ianuarie, peste 300 de amenințări cu dispozitive explozive.

Comparativ cu anul trecut, numărul înregistrat reprezintă o treime din incidentele din 2021, când amenințările erau de 1.100. Oficialii ucraineni dau vina pe Rusia pentru episoade, spunând că acestea sunt „parte dintr-un război hibrid”.

Duminică, de la ora 16.00, B1 TV va difuza documentarul de excepție „Ascensiunea lui Vladimir Putin”, despre traseul liderului de la Kremlin.

Rusia, în schimb, susține că de vină este țara vecină, care i-a pus pe ruși prin situații similare, când au fost nevoiți să evacueze școli, centre comerciale și grădinițe.

În antrenamentele desfășurate în Ucraina, elevii sunt puși față în față cu bombe false.

Antrenamentul se desfășoară prin simularea situațiilor de risc, iar explozibilii au fost plasați pe animale de pluș.

În timp ce tinerii examinează obiectul, un oficial ucrainean explică detalii despre câți oameni ar putea fi uciși de bombă și care este raza de acțiune a fiecăreia în parte.

Cursurile includ, de asemenea, vizionarea videoclipurilor, în care copiii pot vedea capacitatea de distrugere a bombelor.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:08 - Joe Biden, prima reacție după percheziția efectuată de FBI la reședința lui Donald Trump: „Știm că sunt unii care se concentrează mai mult pe căutarea puterii”
23:49 - Deși în conflict din cauza alegerilor, fostul vicepreședinte Mike Pence îl susține pe Trump în legătură cu percheziția FBI
23:46 - Rusia acuză SUA de „escaladare inutilă și nerezonabilă” privind tratatul pentru reducerea armamentului strategic: „A arătat ca o provocare fățișă”
23:23 - Turiști români, amendați după ce au fost prinși pe aeroport cu nisip, pietre și scoici, furate de pe plajele din Sardinia
23:17 - Picturi cu Mihai Viteazul și stemele Regatului României, descoperite la renovarea Universității de Medicină din Târgu Mureș. Erau „sub actuala zugrăveală”, spune rectorul (FOTO)
23:05 - Detaliile crimei din Argeş şochează anchetatorii! „Este dramatic!”
23:00 - Banchiza din Antarctica a ajuns la cea mai mică suprafaţă înregistrată vreodată, în istoria măsurătorilor din satelit
22:49 - Președinta Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov, despre anunțul lui Alexandru Rafila: Ne dă peste cap toate programările. Un coleg a primit 380 de mesaje într-o zi de la pacienți după anunț (VIDEO)
22:20 - UPDATE: Masacru în Argeş. Cinci oameni ucişi de un bărbat cu probleme psihice!
22:07 - Suporterii lui CSA Steaua i-au cerut demisia lui Vasile Dîncu. Ultrașii au trecut și la amenințări: „N-am scăpat de Gigi ca să dăm de voi. Ori vă faceți treaba, ori va fi război” (FOTO)