Ucraina se pregătește de un nou asalt rusesc. Ce plănuiește Vladimir Putin

Ucraina se pregătește de un nou asalt rusesc. Ce plănuiește Vladimir Putin
Foto: Hepta.ro / DPA Images

Ucraina se pregătește pentru un nou episod violent al ofensivei ruse, susține Dmitro Kuleba, ministrul de Externe de la Kiev.

„Ucraina a câștigat bătălia pentru Kiev, dar războiul continuă. Ne pregătim pentru noua ofensivă pe scară largă a Rusiei în estul Ucrainei. Ei vor încerca să captureze mai multe teritorii în regiunile regiunilor Donețk și Lugansk.

Vor încerca să se înfigă și să se deplaseze în regiunea Herson, vor încerca să captureze Mariupol”, a declarat Dmitro Kuleba, potrivit Sky News.

Diplomatul ucrainean a vorbit și despre situația de la Bucha, unde au fost descoperite zeci de cadavre.

„Ceea ce ați văzut, ororile pe care le-am văzut la Bucea, sunt doar vârful icebergului tuturor crimelor comise până acum de armata rusă în Ucraina. Și pot să vă spun fără exagerare și cu mare durere că situația din Mariupol este mult mai gravă în comparație cu ceea ce am văzut la Bucea și în alte orașe, precum și în orașele și satele din apropierea Kievului. Ororile de la Bucea, Mariupol și din alte locuri cer sancțiuni serioase din partea G7 și UE”, a mai transmis Kuleba.

Volodimir Zelenski îi avertizează pe moldoveni

Luni, Volodimir Zelenski a susținut un discurs în Parlamentul României. Pentru a emoționa ascultătorii, președintele de la Kiev a amintit de Nicolae Ceaușescu și îndepărtarea sa de la putere.

„Ucraina nu este ultima țintă a agresiunii rusești. Ocupanții ruși vor să treacă de orașul Mikolaiv ca să ocupe Odesa, iar de la Odesa e un pas până în Republica Moldova. Propagandiștii din Rusia spun de mult timp că Moldova este o țintă pentru expansiunea rusă. De aceea, este fundamental să apărăm și independența, și suveranitatea Republicii Moldova.

În prezent, pe teritoriul Ucrainei se decide soarta întregii Europe Centrale și regiunii Mării Negre. De aceea, apărând libertatea Ucrainei, libertatea ucrainenilor înseamnă să protejezi și să aperi securitatea Europei.

Ceaușescu și soția lui nu puteau fi convinși de nimeni. La fel nu pot fi convinși de nimic cei din Rusia. Acești oameni au pierdut orice legătură cu realitatea. Iar al doilea motiv pentru care Rusia face apel e convinsă că liderii europeni nu pot apăra valorile pe care-i unesc. Împreună trebuie să-i oprim pe acești oameni”, a transmis Zelenski.

Urmăriți B1TV.ro și pe