Ucrainenii susțin că rușii au pregătit mai multe unități militare pentru a ataca orașul natal al lui Volodimir Zelenski

Ucrainenii susțin că rușii au pregătit mai multe unități militare pentru a ataca orașul natal al lui Volodimir Zelenski
Volodimir Zelenski le-a transmis ucrainenilor că trebuie să reziste peste tot și să fie uniți inclusiv după război, pentru a putea reface tot ce au distrus rușii. Foto: Hepta - Zuma Press / Ukrainian Presidential Press Off

Ucrainenii susţin că ruşii au pregătit mai multe unităţi militare pentru a ataca Kryvyi Rih, oraşul natal al preşedintelui Volodimir Zelenski, potrivit Reuters.

Potrivit declarației făcute miercuri, Rusia a început să creeze o forță de atac militară care vizează orașul în care s-a născut liderul de la Kiev.

Rușii se pregătesc să atace orașul natal al lui Zelenski

Orașul Kryvyi Rih, producător de oțel este situat la aproximativ 50 de kilometri de linia de front din sud.

„Rusia a început să creeze un grup de atac în direcția Kryvyi Rih. De asemenea, este foarte probabil ca inamicul să pregătească o contraofensivă ostilă cu planul ulterior de a ajunge la granița administrativă a regiunii Herson”, a declarat comandamentul militar din sud.

De asemenea, armata ucraineană a mai transmis că forțele ruse caută subsolurile din zonă pentru a le transforma în adăposturi antiaeriene și pentru a depozita echipamente militare.

Rușii controlează acum mai multe teritorii în sudul Ucrainei pe care le-a capturat în primele faze ale războiului. Totodată, Kiev a anunţat recuperarea a 53 de sate din regiunea Herson.

Urmăriți B1TV.ro și pe