UE lucrează la noi sancțiuni împotriva Rusiei însă țările membre nu se grăbesc să le voteze

UE lucrează la noi sancțiuni împotriva Rusiei însă țările membre nu se grăbesc să le voteze
Sursă foto: Hepta - Abaca Press / ABACA

Comisia Europeană lucrează în prezent la elaborarea de propuneri pentru un al zecelea ciclu de sancţiuni, dar devine din ce în ce mai dificil de ajuns la un acord între toate statele membre, potrivit unor oficiali europeni.

Ucraina a cerut sancţionarea industriei ruse de rachete şi sectorului energiei nucleare

Nouă pachete de sancțiuni a impus blocul comunitar împotriva Rusiei până acum, după invazia declanşată pe 24 februarie anul trecut.

Anumite ţări din Europa de Est au încercat să prelungească sancţiunile cu un an pentru a menţine măsura o perioadă mai îndelungată, dar nu au avut câştig de cauză, anunță Le Monde. Sancţiunile sunt decise în unanimitate de cele 27 de state membre ale blocului comunitar.

Ucraina a cerut ca următorul pachet de sancțiuni să vizeze industria de rachete și sectorul energiei nucleare din Rusia.

De asemenea, UE are în vedere extinderea sancțiunilor împotriva aliatului Moscovei, Belarus, care a acționat ca punct de sprijin pentru efortul de război al Rusiei.

Occidentul nu a impus sancţiuni împotriva Rosatom de la începutul războiului din Ucraina. Budapesta a criticat în repetate rânduri sancţiunile Bruxelles-ului la adresa Rusiei, afirmând că acestea nu au reuşit să slăbească semnificativ Rusia, în timp ce riscă să distrugă economia europeană.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:57 - Studiu îngrijorător: Milioane de francezi renunță la igienă sub pretextul problemelor economice
23:51 - O femeie a ajuns să dezvolte psihoză și să sufere de insomnie după ce a mâncat resturi de sushi: „Simțea ca și cum un pește se agita în burta ei”
23:50 - ACEA: Normele Euro 7 vor majora prețurile autoturismelor noi în medie cu 2.000 de euro
23:50 - Reacții de la Sepsi, după decizia UEFA privind „Ungaria Mare”: „N-o să existe acest simbol pe stadionul nostru” / „Nu suntem subvenționați de Guvernul Ungariei și nu avem nicio obligație față de el”
23:24 - Kelemen Hunor (UDMR): Dacă aș fi eu cel care decide singur, eu aș face anticipate în 2023. În 2024, un an electoral, administrația centrală va aștepta să vadă ce se întâmplă
23:16 - Un bărbat a fost dus la Psihiatrie pentru că se ruga prea tare pe o stradă din Vaslui / Speriați, vecinii au sunat la 112
23:10 - Incendiu produs la bordul unei nave aflate în Portul Constanța / Focul a izbucnit în zona spațiilor de locuit
23:01 - Aflat în comă alcoolică, un român a provocat un accident rutier în Verona: „O minune a făcut ca mașina să nu lovească pietonii”
23:01 - Csaba Asztalos (CNCD), despre cazul „Ungaria Mare”: Nu înțeleg decizia UEFA, ar fi bine să vedem motivarea. În măsura în care un astfel de simbol se folosește în România, avem competențe și noi, și alte instituții (VIDEO)
22:43 - Centrele comerciale moderne ocupă 4 milioane de metri pătrați în România / 2023: „un an cu un ritm susținut de proiecte noi”