UE pregătește un al nouălea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei, a anunțat Ursula von der Leyen: „Nu vom avea liniște până când Ucraina nu va prevala în fața lui Putin și a războiului său ilegal și barbar”

UE pregătește un al nouălea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei, a anunțat Ursula von der Leyen: „Nu vom avea liniște până când Ucraina nu va prevala în fața lui Putin și a războiului său ilegal și barbar”
Foto: Hepta.ro / DPA Images / Angelika Warmuth

Uniunea Europeană merge înainte cu un al nouălea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei, a anunțat președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, joi, în cadrul unei vizite în Finlanda, transmite Reuters.

UE pregătește un al nouălea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei

„Muncim din greu să lovim Rusia acolo unde o doare pentru a-i slăbi și mai mult capacitatea de a purta războiul împotriva Ucrainei și pot anunța astăzi că lucrăm cu viteză maxim la un al nouălea pachet de sancțiuni”, a declarat șefa Executivului comunitar, într-o conferință de presă.

„Și sunt încrezătoare că vom aproba foarte curând un plafon global de preț pe petrolul rusesc cu G7 și alți parteneri majori. Nu vom avea liniște până când Ucraina nu va prevala în fața lui Putin și a războiului său ilegal și barbar”, a continuat Ursula von der Leyen.

Președinta Comisiei Europene nu a oferit detalii despre viitorul val de măsuri.

Aprobarea finală a UE pe al optulea pachet de sancțiuni a venit luna trecută, când au fost introduse noi restricții asupra comerțului cu oțel și produse tehnologice.

Într-o conferință comună de presă cu prim-miniștrii din Finlanda și Estonia și vicepremierul Suediei, Ursula von der Leyen a spus că atacurile Rusiei asupra infrastructurii civile din Ucraina constituie crime de război.

„Știu, de asemenea, că prietenii noștri ucraineni vor depăși această strategie deoarece sunt puternici, iar cauza lor este justă și noi, UE, vom fi alături de ei în aceste vremuri dificile atât cât este necesar”, a adăugat înaltul oficial european.

Parlamentul European a declarat Rusia „stat sponsor al terorismului”, argumentând că atacurile militare ale Rusiei asupra țintelor ucrainene civile – precum infrastructura energetică, spitalele, școlile și adăposturile – reprezintă o încălcare a dreptului internațional.

Urmăriți B1TV.ro și pe