Ultimul bastion ucrainean din regiunea Lugansk este încercuit de trupele ruse: „Ocupanții au deschis focul cu toate tipurile de arme disponibile”

Ultimul bastion ucrainean din regiunea Lugansk este încercuit de trupele ruse: Ocupanții au deschis focul cu toate tipurile de arme disponibile”
Analistul militar Hari Bucur-Marcu și-a imaginat cum ar arăta Ucraina și lumea dacă Rusia ar câștiga războiul. Foto: Hepta - Lukas Kabon / Anadolu Agency/ABACAPRESS.COM

Guvernatorul Luganskului spune că forțele ruse lovesc orașul Lysychansk în încercarea de a doborî ultimul bastion de rezistență din provincia estică a Ucrainei.

Rușii au încercuit ultimul bastion ucrainean din regiunea Lugansk

Informația vine după săptămâni în care luptătorii ucraineni au încercat să apere orașul pentru a evita ca acesta să cadă în mâinile Rusiei, așa cum a făcut în apropierea Sievierodonetsk în urmă cu o săptămână, scrie the guardian.

Ministerul rus al Apărării susține că în ultimele zile a preluat controlul asupra unei rafinării de petrol de la marginea orașului.

Însă guvernatorul, Serhiy Haidai, a declarat vineri că luptele la instalație au continuat.

Astăzi, pe Telegram, Haidai a spus: „În ultima zi, ocupanții au deschis focul cu toate tipurile de arme disponibile”.

Fostul șef al Pentagonului a ironizat prestația militară „patetică” forțelor ruse în Ucraina

În ciuda avansului din ultimele zile, James Mattis, fost secretar american al Apărării, a criticat războiul lansat de Rusia împotriva Ucrainei, pe care l-a numit „imoral” și „stupid din punct de vedere operațional”, vineri, la Seoul Forum 2022, potrivit CNN.

„Avem o vorbă în America, noi spunem că națiunile cu aliați înfloresc, națiunile fără aliați se ofilesc, iar noi ne uităm la Rusia cum se ofilește sub ochii noștri”, a declarat James Mattis.

Întrebat despre lecțiile militare care ar putea fi învățate din felul în care s-a desfășurat războiul până acum, fostul pușcaș marin al SUA a punctat: „Una este să nu ai generali incompetenți la cârma operațiunilor”.

Urmăriți B1TV.ro și pe