Un fost șef al Pentagonului ironizează prestația militară „patetică” forțelor ruse în Ucraina: „Ne uităm la Rusia cum se ofilește sub ochii noștri. Putin e o creatură ieșită direct din Dostoievksi”

Un fost șef al Pentagonului ironizează prestația militară „patetică” forțelor ruse în Ucraina: „Ne uităm la Rusia cum se ofilește sub ochii noștri. Putin e o creatură ieșită direct din Dostoievksi”
Foto: Hepta.ro / Sputnik / Alexey Maishev

James Mattis, fost secretar american al Apărării, a criticat războiul lansat de Rusia împotriva Ucrainei, pe care l-a numit „imoral” și „stupid din punct de vedere operațional”, vineri, la Seoul Forum 2022, potrivit CNN.

„Avem o vorbă în America, noi spunem că națiunile cu aliați înfloresc, națiunile fără aliați se ofilesc, iar noi ne uităm la Rusia cum se ofilește sub ochii noștri”, a declarat James Mattis.

Fostul șef al Pentagonului a ironizat prestația militară „patetică” forțelor ruse în Ucraina

Întrebat despre lecțiile militare care ar putea fi învățate din felul în care s-a desfășurat războiul până acum, fostul pușcaș marin al SUA a punctat: „Una este să nu ai generali incompetenți la cârma operațiunilor”.

Fostul șef al Pentagonului spune că prestația militară a Rusiei este „patetică” și a condamnat „efortul imoral, incompetent din punct de vedere tactic, stupid din punct de vedere operațional și prostesc din punct de vedere strategic” al campaniei ruse din Ucraina.

Nu în ultimul rând, James Mattis a vorbit despre eforturile anterioare ale SUA de a încerca să aducă Rusia în „comunitatea națiunilor”, dar susține că acest lucru nu a fost posibil cu Vladimir Putin la putere.

„Tragedia vremurilor noastre este că Putin e o creatură ieșită direct din Dostoievksi. Merge în fiecare noapte la culcare supărat, merge în fiecare noapte la culcare cu frică, merge în fiecare noapte la culcare gândindu-se că Rusia este înconjurată de coșmaruri, iar asta l-a ghidat”, consideră fostul secretar american.

Președintele Rusiei i-a îndepărtat din cercul său pe toți cei care nu sunt de acord cu el, așa că „probabil a crezut că poporul ucrainean îl va primi cu brațele deschise”.

Urmăriți B1TV.ro și pe