Un asteroid cu diametrul de 230 kilometri va trece pe lângă Pământ: Va putea fi observat cu un binoclu

Un asteroid cu diametrul de 230 kilometri va trece pe lângă Pământ: Va putea fi observat cu un binoclu
Asteroidul 324 Bamberga va trece, vineri, pe lângă Pământ. Potrivit The Watchers, acesta va trece la o distanță suficient de mică încât să poată fi văzut cu un binoclu. Atunci când va ajunge în...

Asteroidul 324 Bamberga va trece, vineri, pe lângă Pământ. Potrivit The Watchers, acesta va trece la o distanță suficient de mică încât să poată fi văzut cu un binoclu.

Atunci când va ajunge în opoziţie cu constelaţia Peştilor, asteroidul se va afla la o distanţă de 121 milioane km de Pământ şi va avea o strălucire de magnitudinea +8,1 (la fel de strălucitor ca Titan, una dintre lunile mari ale gigantului gazos Saturn).

324 Bamberga ocupă locul 10 în topul celor mai strălucitori asteroizi din centura dintre Marte şi Jupiter, după, în ordine, Vesta, Pallas, Ceres, Iris, Hebe, Juno, Melpomene, Eunomia şi Flora.

Asteroidul poate fi observat odată la 22 de ani. El a putut fi văzut ltima dată ăn 1991 și se estimează că va trece din nou pe lângă Terra într-o poziție în care va putea fi observat în 2035.

Asteroidul va înainta cu o viteză foarte mică, trecând din constelaţia Peştilor spre constelaţia Pegas.

Specialiștii susțin că este singurul asteroid de această dimensiune care va trece la o distanţă atât de mică de Terra.

324 Bamberga a fost descoperit pe 25 februarie 1892 de astronomul austriac Johann Palisa.