Un avion pentru stingerea incendiilor s-a prăbuşit în Grecia

Un avion pentru stingerea incendiilor s-a prăbuşit în Grecia
Foto: Hepta - Abaca Press / Abaca Press

Un avion pentru stingerea incendiilor s-a prăbuşit în Grecia, în timpul unei operaţiuni în insula Zakynthos. Pilotul a supraviețuit și e bine, au susținut surse din rândul pompierilor pentru France Presse, citată de Agerpres. Avionul era de tip Pezetel. Deocamdată nu se știe de ce s-a prăbușit.

Incendii devastatoare în Grecia din cauza „celui mai puternic val de căldură din 1987” până în prezent

Grecia se confruntă cu incendii devastatoare din cauza temperaturilor extrem de ridicate. Autoritățile au cerut ajutor extern, iar România s-a aflat printre țările care au oferit asistență.

Premierul grec Kyriakos Mitsotakis a vorbit despre „o vară de coșmar”, insistând că prioritatea este protejarea vieților omenești.

„Ne confruntăm cu cel mai puternic val de căldură din 1987”, provocând „suprasolicitarea reţelei de electricitate”, a precizat Mitsotakis, la finalul unei întâlniri cu responsabili ai operatorului grec de distribuţie electrică.

„Suntem într-o fază de dereglare climatică absolută”, a precizat, la rândul său, vice-ministrul protecţiei civile, Nikos Hardalias.
Situaţia este deosebit de gravă în insula greacă Evia. Sute și sute de oameni, localnici și turiști, sunt evacuați din calea incendiilor care mistuie localitățile una câte una.

„Sunt supărată! Mi-am pierdut casa, mi-am pierdut casa. Mi-am pierdut locul, locul meu natal. Nimic nu va mai fi la fel. Sunt supărată. Mulți oameni de aici sunt supărați!”, a spus o localnică.