Imagini cu pompierii români care intervin pentru stingerea incendiilor din Grecia. „Nu au întrebat cât ține misiunea, au plecat să ajute, să salveze” (VIDEO, FOTO)

Imagini cu pompierii români care intervin pentru stingerea incendiilor din Grecia. „Nu au întrebat cât ține misiunea, au plecat să ajute, să salveze” (VIDEO, FOTO)
Foto: facebook.com/igsu.situatiideurgenta

Ministerul de Interne a publicat imagini cu câțiva dintre pompierii români care intervin la stingerea incendiilor din Grecia.

„În doar câteva ore, 108 pompieri au plecat spre București, unde se forma convoiul cu destinația Grecia. Nu au întrebat cât ține misiunea, nu au întrebat nimic de condițiile de acolo. Au plecat să ajute, au plecat să salveze. Pozele sunt de astăzi, într-o clipă de răgaz! Tuturor celor 108 pompieri români aflați în Grecia: Să vă întoarceți sănătoși acasă! Vă salutăm cu respect și ne mândrim cu voi!”, au scris reprezentanții Ministerului de Interne, pe Facebook.

Incendii devastatoare în Grecia

Sute de pompieri greci, ajutaţi de 200 de colegi veniţi din Ucraina şi România, au fost desfăşuraţi în nordul insulei duminică. Au mai intervenit şapte avioane cisternă şi elicoptere, informează B1 TV în cadrul Știrilor B1, prezentate de Dan Gabor.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Pompierii români au avut deja parte de prima luptă cu flăcările pe insula Evia. Între timp, sute și sute de oameni, localnici și turiști, sunt evacuați din calea incendiilor care mistuie localitățile una câte una.

Cele mai recente imagini venite din Grecia sunt înfiorătoare. Sub un cer roșu, cu fum și foc de jur împrejur, localnicii și turiștii sunt evacuați de pe insula Evia, una din cele mai afectate zone de incendiile din Grecia. O flotilă formată din 10 nave așteaptă pe malul stațiunii Pefki, aproape de nordul insulei, pregătite să evacueze cât mai mulți oameni. Alte mii au fost evacuate până acum din calea flăcărilor care mistuie tot în calea lor.

„Sunt supărată! Mi-am pierdut casa, mi-am pierdut casa. Mi-am pierdut locul, locul meu natal. Nimic nu va mai fi la fel. Sunt supărată. Mulți oameni de aici sunt supărați!”, a spus o localnică.

Oamenii se uită neputincioși cum pierd totul, cum le ard casele, cum rămân fără nimic, fără locuri de muncă, fără măcar o speranță pentru ziua de mâine.

„Oamenii au nevoie de ajutor. Și-au pierdut casele, și-au pierdut locurile de muncă, au nevoie de ajutor. Guvernul are o responsabilitate uriașă!”

Mulți dintre cei evacuați sunt oameni în vârstă, greu deplasabili, dezorientați sau pur și simplu cuprinși de panică, unii rupți de restul familiei sau vecinilor în haosul evacuării. La bordul fiecărui feribot venit să-i ducă departe de foc, oamenii urcați în grabă nu știau ce vor face după ce vor coborî iar pe uscat.

În tot acest timp, pompierii au luptat cu flăcările pentru a salva Istiaia, un oraș de 7.000 de locuitori din nordul insulei Evia, dar și câteva sate din apropiere, încercând să sape șanțuri în jurul localităților, cu ajutorul buldozerelor.

Scenariul este la fel de sumbru în periferiile din nordul Atenei, unde focul face ravagii de cel puțin trei zile, în ciuda eforturilor supraomenești ale pompierilor și voluntarilor.

Ultima oră
22:33 - Efectele pandemiei de COVID-19: Rata de deces din cauza consumului de alcool e la cel mai înalt nivel din ultimii 20 de ani
22:30 - Kelemen Hunor (UDMR): Vrem să avem buget până la sfârșitul anului / Dacă te uiți din afară, ai impresia că România nu poate fi guvernată stabil din punct de vedere politic. Trebuie să ieșim din acest cerc vicios
22:17 - Inna s-a izolat într-o casa. Unde a dispărut vedeta
22:14 - Eugen Tomac: Lipsa de claritate, motivul pentru care oamenii nu s-au vaccinat într-un număr atât de mare și pentru care oamenii confundă grija față de sănătate cu protestul față de autorități (VIDEO)
21:47 - OMS transmite că vaccinarea obligatorie ar trebui să fie „o ultimă soluție numai atunci când celelalte opțiuni fezabile s-au epuizat”
21:38 - Joe Biden, avertisment ferm pentru Vladimir Putin: SUA și aliații săi vor răspunde cu măsuri economice și de altă natură dacă Rusia atacă Ucraina. Liderul american a pledat pentru „o revenire la diplomație”
21:28 - Cum ne pot ajută legumele să prevenim înghețarea parbrizului
21:04 - Raed Arafat a anunțat relaxările pentru sărbători: Masca, obligatorie în aer liber doar în zone aglomerate. Programul magazinelor, prelungit. Restaurantele, deschise în nopțile de Crăciun și Revelion inclusiv pentru persoane testate (VIDEO, DOCUMENT)
21:03 - Octavian Jurma, despre Omicron: Incidența în spitalele din Africa de Sud și-a schimbat profilul. Faptul că o să avem mai mulți tineri și copii în spitale o să creeze mai multă panică într-o țară ca România decât faptul că ne mor bătrânii (VIDEO)
21:02 - O variantă mult mai greu de urmărit a tulpinii Omicron a fost identificată de către cercetători