Un bărbat susține că el a comis crima pentru care fratele său geamăn a ajuns în pușcărie. Autoritățile au motive să pună la îndoială mărturisirea sa

Un bărbat susține că el a comis crima pentru care fratele său geamăn a ajuns în pușcărie. Autoritățile au motive să pună la îndoială mărturisirea sa
Foto:chicagotribune.com

”Sunt aici să mărturisesc o crimă pe care eu am comis-o și de care el a fost acuzat pe nedrept”, a susținut Karl Smith în fața magistraților din Leighton.
”El” nu este orice persoană, ci chiar fratele său geamăn identic.

Kevin Dugar, fratele lui Smith, se află după gratii din 2003. Cei doi au nume de familie diferite pentru că Smith a luat numele de domnișoară al mamei lor.

Dar mărturia, care l-a emoționat pe Dugar până la lacrimi, este departe de a convinge autoritățile.Și asta pentru că Smith se află și el la pușcărie, fiind condamnat la 99 de ani de închisoare pentru un jaf armat comis în 2008, în timpul căruia un băiețel de șase ani și-a pierdut viața. Astfel, potrivit Chicago Tribune, el nu ar fi avut nimic de pierdut susținând că a comis crima de care este acuzat fratele său.

”Noi acționam ca o singură persoană. Unde eram eu, era și el, comportându-ne la fel. El pretindea că sunt eu, eu pretindeam că sunt el”, a spus Smith în fața judecătorilor.

El a mai afirmat că nu a recunoscut în 2003 că l-a ucis pe Antwan Carter, nici chiar când fratele său geamăn a fost acuzat de această faptă, pentru că nu găsise puterea să facă acest lucru. Abia acum trei ani, a spus el, i-a trimis o scrisoare fratelui său în care a recunoscut totul.
Dacă judecătorul va decide că versiunea lui Smith este credibilă, fratele său va fi judecat din nou pentru moartea lui Carter, un adolescent care avea la acea vreme 13 ani.

Ultima oră
20:44 - Criza facturilor | Virgil Popescu: Vom pune în lege obligativitatea furnizorilor de a nu debranșa, de a reface facturile întocmite eronat și de a nu percepe penalități / Nimeni nu rămâne cu banii dați și nerecuperați (VIDEO)
20:30 - De ce au explodat prețurile facturilor la energie. V. Popescu, ministrul Energiei: „Eu cred că nu a fost incompetență” (VIDEO)
20:22 - Kim Jong-un face angajări. Condiții extrem de stricte pentru bodyguarzi
20:12 - Ministrul Energiei a anunțat noile măsuri în criza facturilor la electricitate și gaze naturale. Explicațiile lui Virgil Popescu (VIDEO)
19:41 - Andreea Bălan vrea să-și cumpere apartament în Dubai. Cum arată locuința pe care a pus ochii. „Investiția ar fi ceva, dar se poate plăti în rate, în 2 ani” (VIDEO, GALERIE FOTO)
19:23 - Cătălin Zmărăndescu (Survivor), criticat și de fiul său: „Eu v-am spus despre caracterul său. Și-a dat cu tesla-n cap” (VIDEO)
19:17 - Nicolae Ciucă, acuzat de plagiat | Emilia Șercan: Ponta a invocat aceeași scuză și a rămas fără titlul de doctor / În universitățile militare impostura a fost încurajată / Sistemul a reacționat la dezvăluiri, blocând accesul la teze (VIDEO)
18:38 - Simona Halep şi-a aflat adversara din turul 2 de la Australian Open 2022. E o sportivă care a fost prinsă dopată în urmă cu trei ani
18:26 - Suedia nu mai fuge de virus: a fost eliminată obligativitatea prezentării testului COVID la intrarea în țară
18:15 - Laurențiu Reghecampf, umilit de Anamaria Prodan: El săracul are minte cât furnica. A ajuns de râsul țării. Îl vor fetele doar cât are bani