Un colonel rus aduce daune patriei: a pierdut laptopul cu informații secrete

Un colonel rus aduce daune patriei: a pierdut laptopul cu informații secrete
Foto: Zuma Press / La Nacion

Un angajat al Institutului Central de Cercetare a Întreprinderilor Unitare de Stat Federal „Centru” a pierdut un laptop cu articole despre subiecte militare, după ce a băut într-un local cunoscut de pe strada Pyatnitskaya din Moscova. Potrivit informațiilor de pe Telegram,  această structură elaborează previziuni pentru dezvoltarea științei și tehnologiei în interesul apărării țării și al securității statului.

Colonelul Alexander Kuzivanov este responsabil de Centrul ESIMO, adică se ocupă de construcția navelor civile, studiul oceanelor și utilizarea acestora în scopuri militare și civile.

Colonelul și-a pierdut memoria

Pe 18 mai, Alexander Kuzivanov, a sărbătorit aniversarea de 70 de ani a colegului său. După a doua sticlă de alcool, colonelul nu mai ținea minte nimic. Evenimentele au fost puse în ordine de către soția sa. Ea a menționat că Kuzivanov a fost adus acasă de paramedici, pentru că i se făcu rău pe drum, iar trecătorii au chemat ambulanța.

Mai târziu, colonelul a descoperit că și-a pierdut laptopul, care avea însemnări pentru articole pe subiecte militare. Din declarațiile aduse poliției s-a constatat că articolele erau predestinate „Marea Enciclopedie Rusă”, iar documentele nu conțineau informații secrete.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
08:12 - Explozii în centrul Kievului. Medicii și salvatorii s-au deplasat la fața locului
01:22 - Stelian Tănase, despre cum ajută occidentalii Ucraina: Sunt buni de gură, birocrația se mișcă a dracului de greu. Macron nu e Macron, e Micron, un papagal care nu înțelege că Putin vrea refacerea Imperiului Rus (VIDEO)
00:34 - Stelian Tănase: Știu pe surse că e o decizie și la PNL, și la PSD ca, înainte cu un an de alegeri, să rupă coaliția. La unul din cele două partide au hotărât deja să plece (VIDEO)
23:52 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Badic: Ce trebuie să facem când suntem ținta unui atac energetic (VIDEO)
23:22 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Badic: Tipuri de atacuri energetice și cum se manifestă ele (VIDEO)
22:54 - Anunț surprinzător din Ungaria: Digi Sport 1, 2 și 3 nu vor mai fi disponibile de la 1 iulie
22:37 - Stelian Tănase: PNL așteaptă tot de la Cotroceni. Dacă Iohannis doarme, și siesta la el e o religie, nu se întâmplă nimic / Pe sub masă, PNL și PSD se înțeleg perfect, își impart prada (VIDEO)
22:01 - Ştefan Petreuş, din grupul Frații Petreuș, a murit la 82 de ani. „Ne rămân muzica lor excepţională şi dragostea lor pentru folclorul maramureşean” (VIDEO)
21:36 - Emilia Șercan: Nicolae Ciucă a reușit în instanță să blocheze analiza tezei sale de doctorat. Și-a făcut astfel un mare deserviciu, căci ne-a confirmat tuturor că teza e plagiată (VIDEO)
21:20 - Cacealma rusească: primarii occidentali au vorbit cu un fake al primarului din Kiev