Colonel rus, analiză realistă despre situația din Ucraina la televiziunea rusă de stat: „Suntem într-o izolare politică totală și întreaga lume este împotriva noastră”

Colonel rus, analiză realistă despre situația din Ucraina la televiziunea rusă de stat: „Suntem într-o izolare politică totală și întreaga lume este împotriva noastră”
Colonel rus, analiză realistă despre situația din Ucraina la televiziunea rusă de stat. Sursa: Captură video/@BBCSteveR

Un colonel rus a făcut declarații rare despre situația din Ucraina, la un talk-show difuzat la televiziunea rusă de stat. Acesta a avertizat că situația se va înrăutăți pentru Rusia și spune că țara este „într-o izolare politică totală”.

Mihail Khodarenok a declarat că toată lumea este împotriva Rusiei, chiar dacă Moscova nu recunoaște acest lucru și susține că „operațiunea militară specială” se desfășoară conform planului, potrivit BBC.

„Armata ucraineană poate înarma un milion de oameni”

El a avertizat că „situația [pentru Rusia] se va înrăutăți în mod clar”, deoarece Ucraina primește asistență militară suplimentară din partea Occidentului și că „armata ucraineană poate înarma un milion de oameni”.

Referindu-se la soldații ucraineni, el a menționat că „dorința de a-și apăra patria-mamă este foarte puternică”.

„Victoria finală pe câmpul de luptă este determinată de moralul ridicat al trupelor care vărsă sânge pentru ideile pentru care sunt gata să lupte”, a adăugat acesta.

„Cea mai mare problemă cu situația militară și politică [a Rusiei]”, a continuat el, „este că suntem într-o izolare politică totală și întreaga lume este împotriva noastră, chiar dacă nu vrem să recunoaștem acest lucru. Trebuie să rezolvăm această situație”.

„Situația nu poate fi considerată normală când împotriva noastră este o coaliție de 42 de țări și când resursele noastre militar-politice și militaro-tehnice sunt limitate”.

Ceilalți oaspeți din studio au tăcut; chiar și gazda, Olga Skabeyeva, în mod normal feroce și vocală în apărarea a Kremlinului, a părut neobișnuit de supusă.

Analiză realistă a războiului la televiziunea rusească

Este rar să auzi o analiză atât de realistă la televiziunea de stat rusă. Kremlinul a încercat să controleze peisajul informațional prin închiderea surselor independente de știri rusești și prin adoptarea unor legi care să-i sancționeze pe cei care folosesc altă retorică pentru descrierea războiului decat cea impusă.

La sfârșitul lunii martie, Vladimir Putin a semnat un nou decret care prevede pedepse cu închisoare de până la 15 ani pentru „informaţii false” privind acțiunile militare din Ucraina.

Documentul legiferează pedepse pentru „difuzarea publică de informaţii false cu bună ştiinţă sub pretextul unor informaţii fiabile” despre „activităţi ale organelor de stat ruse în afara teritoriului rus”, scrie AFP, citată de Agerpres. Pedeapsa prevăzută poate ajunge până la 15 ani de închisoare dacă „informațiile false antrenează consecințe grave”.

Această lege o completează pe cea adoptată la începutul lunii martie care prevede până la 15 ani de închisoare pentru publicarea de „informaţii false” despre armata rusă.

Urmăriți B1TV.ro și pe