Un cuplu a fost arestat în Olanda pentru că a fugit dintr-un hotel de carantină. Reținerea s-a făcut într-un avion care urma să decoleze

Un cuplu a fost arestat în Olanda pentru că a fugit dintr-un hotel de carantină. Reținerea s-a făcut într-un avion care urma să decoleze
Foto simbol: Pixabay

Un cuplu a fost arestat în Țările de Jos după ce a fugit dintr-un hotel de carantină, informează poliția olandeză, care spune că reținerea s-a făcut într-un avion ce urma să decoleze, transmite Euronews.

Olanda: Un cuplu a fost arestat pentru că a fugit dintr-un hotel de carantină

Cuplul – format dintr-un bărbat în vârstă de 30 de ani din Spania și o femeie portugheză de 28 de ani – a fost predat autorităților sanitare, a mai precizat poliția olandeză pentru Euronews. Unul dintre ei fusese testat pozitiv pentru SARS-CoV-2.

Vestea vine în contextul în care poliția olandeză anunțase, duminică, că 13 persoane care au sosit cu zboruri din Africa de Sud au fost testate pozitiv pentru noua variantă virală, așa-numita tulpină Omicron, detectată între timp și în alte state europene, dar chiar și în America de Nord.

În total, 61 de persoane care au sosit din regiune au fost testate pozitiv pentru coronavirus, însă poliția olandeză nu a precizat dacă și cuplul respectiv venise tot de acolo.

Mai multe state au impus restricții de călătorie din cauza temerilor legate de noua variantă virală, încadrată de Organizația Mondială a Sănătății ca fiind una „de îngrijorare”.

Agenția sanitară a ONU spune că, potrivit datelor preliminare, varianta pare să aducă un risc crescut de infectare.

Raed Arafat: În final, tulpina Omicron va ajunge peste tot

Nimeni nu va putea să oprească varianta sud-africană a SARS-CoV-2, spune șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, care a explicat că măsurile impuse în ultimele zile pe mapamond nu fac altceva decât să întârzie răspândirea până vom afla cu exactitate dacă noua tulpină răspunde la vaccin și dacă produce forme mai grave de îmbolnăvire.

„În final, tulpina va ajunge peste tot. Nimeni nu va putea să o oprească, am văzut asta când a început pandemia în China. Singurul lucru care se face acum este întârzierea răspândirii și cumpărarea de timp până aflăm dacă răspunde la vaccin, nu răspunde la vaccin, dacă e mai ușoară, dacă impactul ei pe sănătate e mai grav, deci acestea toate sunt acum lucruri care se analizează de către specialiști pentru a veni cu concluziile lor în următoarele săptămâni”, a punctat șeful DSU, duminică, la Palatul Victoria.

Urmăriți B1TV.ro și pe