Un diamant albastru foarte rar va fi scos la licitație la Hong Kong: Valoarea sa este estimată la 20 milioane dolari

Un diamant albastru foarte rar va fi scos la licitație la Hong Kong: Valoarea sa este estimată la 20 milioane dolari
Un diamant albastru foarte rar va fi scos la licitația la Hong Kong, unde ar putea fi vândut cu aproximativ 20 milioane dolari, a anunțat luni casa Sotheby’s, citată de AFP. Potrivit vicepreședintelui...

Un diamant albastru foarte rar va fi scos la licitația la Hong Kong, unde ar putea fi vândut cu aproximativ 20 milioane dolari, a anunțat luni casa Sotheby’s, citată de AFP.

Potrivit vicepreședintelui filialei asiatice a casei Sotheby, Quek Chin Yeow, vânzarea diamantului ”The Premier Blue”, nestemată de 7,59 carate, va atrage atenția colecționarilor din întreaga lume.

Economia chineză „a încetinit, dar colecţionarii de obiecte foarte scumpe sunt încă acolo. Am avut vânzări foarte bune la Hong Kong”, a afirmat Yeow.

Dacă diamantul va ajunge la prețul de 19 milioane dolari, va deveni cel mai scump din lume per carat.

Tăietura rotundă pe care o are „The Premier Blue” este una extrem de rară pentru diamantele albastre, întrucât acest tip de tăietură cauzează pierderi mari în structura nestematei.

Cel mai cunoscut diamant albastru din lume este considerat „Bleu de France”, proprietate a regelui Louis al XIV-lea, furat în 1792 şi devenit foarte probabil diamantul Hope, expus la Muzeul de Istorie Naturală din Washington.

Diamantul va fi scos la licitație pe 7 octombrie.

Tags: