Un fermier încasează mai mulți bani din canalul de Youtube decât de pe urma agriculturii

Un fermier încasează mai mulți bani din canalul de Youtube decât de pe urma agriculturii
Foto: captura YT/ Farmer P

Ian Pullen este un fermier din Wotton-under-Edge, un sat din comitatul englez Gloucestershire, care produce conținut pentru Youtube din 2018, informează BBC marți.

El a ajuns să producă mai mulți bani de pe urma canalului său, „Farmer P”, decât din îngrijirea cirezii sale de vaci.

Nu se aștepta să fie plătit

„În urmă cu aproximativ doi ani şi jumătate, am primit un mesaj de la Google care spunea că tocmai mă plătise cu 47 de lire sterline. Nu-mi venea să cred. ‘Ce-o mai fi şi asta?’, m-am întrebat atunci. Următoarea plată a fost de 80 de lire sterline şi următoarea de 300 de lire sterline. YouTube mi-a adus până acum bani care echivalează cu valoarea a peste 40 de vaci. Cine ar fi crezut?”, a declarat fermierul britanic, potrivit agerpres.ro.

El a construit un nou hambar folosindu-se de banii obținuți din activităţile sale online, din care a investit și într-un kit premium de camere video, printre care o dronă pe care o utilizează pentru filmări aeriene.

Katie Jarvis, de la Sindicatul Naţional al Fermierilor din Gloucestershire, susține că întreaga industrie poate să beneficieze dacă mai mulți fermieri s-ar ocupa de vlogging.

„Este o perioadă foarte nesigură pentru agricultură şi va continua să fie aşa pentru încă o bună perioadă de timp. Dacă fermierii pot să facă nişte bani în timp ce educă publicul vorbindu-i despre activitatea noastră şi despre importanţa producţiei alimentare şi managementul mediului înconjurător, atunci cu atât mai bine”, a explicat ea, conform aceleiași surse.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră