Un grup comercial american taie din avântul sancțiunilor anunțate de Biden. “SUA ar trebui să ia în considerare noi prevederi legale”

Un grup comercial american taie din avântul sancțiunilor anunțate de Biden. “SUA ar trebui să ia în considerare noi prevederi legale”
Foto: Hepta - Abaca Press / Sipa USA

Un grup comercial care reprezintă Chevron, General Electric și alte mari corporații americane care desfășoară afaceri în Rusia cere Casei Albe să ia în considerare acordarea de timp companiilor americane, conform Reuters.

Cererea acestora vine în condițiile în care companiile au nevoie să își îndeplinească angajamentele, înainte de orice sancțiuni împotriva acțiunilor rusești din Ucraina.

Administrația Biden și Congresul trebuie să „obțină corect detaliile în cazul în care trebuie să urmeze amenințarea cu sancțiuni”, a declarat Jake Colvin, președintele Consiliului Național pentru Comerț Exterior.

„Aceste detalii ar trebui să includă luarea în considerare de prevederi legale sau perioade de relaxare pentru a permite companiilor să-și îndeplinească contractele și obligațiile existente, precum și realizarea de scutiri pentru medicamentele salvatoare de vieți și alte considerente umanitare, în concordanță cu politica de lungă durată a SUA”, a continuat Jake Colvin.

Biden îl amenință cu sancțiuni directe pe Vladimir Putin

Președintele SUA a spus că va lua în considerare impunerea de sancțiuni directe asupra lui Putin și că ar exista „consecințe enorme” dacă Rusia ar invada.

Întrebat de reporteri dacă are vizează sancționarea directă a lui Putin, Biden a răspuns: “Da, aș face asta”.

Tatonările vin în contextul în care Washingtonul a pus în alertă aproximativ 8.500 de soldați, iar aceștia ar putea fi pregătiți în cinci zile pentru consolidarea alianței militare.

Acțiunea a fost denunțată de Rusia, care acuză SUA de „o exacerbare a tensiunilor”.

Urmăriți B1TV.ro și pe