Un grup de urși, în căutarea hranei prin Bușteni. Animalele au fost surprinse și filmate de către localnici (VIDEO)

Un grup de urși, în căutarea hranei prin Bușteni. Animalele au fost surprinse și filmate de către localnici (VIDEO)
FOTO: Pixabay.com

Urșii în căutare de hrană continuă să le dea bătăi de cap localnicilor din zonele muntoase. De acestă dată, câțiva urși au fost surprinși căutând în tomberoanele din Bușteni. Imaginile au fost postate pe rețelele de socializare de către o femeie din oraș, care se declară nemulțumită și cere autorităților măsuri.

În ultima perioadă, urșii din pădurile României vin tot mai des în zonele locuite de oameni, în căutare de hrană. O localnică din Bușteni a filmat dou urși ce scotoceau într-un tomberon din oraș. Femeia încearcă astfel să sensibilizeze autoritățile. „Există o soluție pertinentă să nu mai experimentăm în fiecare seară genul acesta de activități, Primăria Bușteni?”, a scris Mihaela Florea pe contul personal de Facebook.

De la începutul anului și până în prezent, au fost înregistrate sute de apeluri către polițiști, prin care a fost semnalată prezența urșilor în zonele locuite.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

O ursoaică își căuta disperată puii lângă gara din Bușteni

În urmă cu câteva săptămâni, tot la Bușteni, o ursoaică a alertat autoritățile, după ce a intrat în mai multe gospodări dintr-un cartier aflat în apropierea gării. Femela își pierduse puii într-un accident pe calea ferată, iar disperarea a determinat-o să îi caute în gospodăriile oamenilor. Într-un final autoritățile au reușit să intervină și să o ducă în singuranță în mediul ei natural. Urșii de pe Valea Prahovei coboră ziua în amiaza mare să își caute hrana, iar cazurile s-au înmulțit.

Ultima oră
00:08 - Alexandru Rafila: PSD nu poate să aibă doar Ministerul Sănătății într-un moment atât de greu. Ar fi boicotat de Dan Vîlceanu. Cum să rezolvi o criză fără să ai resurse?
00:05 - Lora nu mai poate să facă fața emoțiilor: „A murit cu mine”
23:59 - Alexandru Rafila (PSD) cere o lună de „solidaritate națională” împotriva pandemiei: Dacă ne ținem serios de treabă, putem obține imunitatea colectivă spre sfârșitul anului
23:57 - Emma Raducanu, elogiată de către Simona Halep: „Poate să intre în top 10 WTA foarte repede”. Ce i-a atras atenția în mod special fostului lider mondial
23:40 - Marea Britanie: Supermarketurile ascund rafturile goale cu poze cu legume și fructe. „Mmmm, fotografii delicioase cu sparanghel” (FOTO)
23:40 - Alexandru Cicâldău, gol pentru Galatasaray în derby-ul cu Beșiktaș. Internaționalul român a reușit o performanță fără precedent după decembrie 2015 (FOTO, VIDEO)
23:27 - Cosmin Natanticu, pus în fața unei alegeri decisive. Eliza: „Mi s-au promis lucruri și nu s-au mai întâmplat”
23:15 - Pepe, din nou îndrăgostit. A fost surprins de paparazzi cu noua iubită și noul bolid de lux (FOTO)
23:07 - Octavian Jurma: Agresivitatea bolii în ultima vreme face medicii și specialiștii în boli infecțioase să suspecteze că am putea avea de-a face în România cu o nouă variantă Delta (VIDEO)
23:02 - Haos după impunerea certificatului verde COVID pentru accesul în instituții: „Mi-a spus să depun online. Ce e aia?“