Un parlamentar rus de top a transmis că Rusia va rămâne „pentru totdeauna” în sudul Ucrainei

Un parlamentar rus de top a transmis că Rusia va rămâne „pentru totdeauna” în sudul Ucrainei
Un înalt responsabil parlamentar rus a transmis că Rusia va rămâne „pentru totdeauna” în sudul Ucrainei. Foto: Hepta.ro / Sputnik / Konstantin Mihalchevskiy

Parlamentarul rus Andrei Turciak a transmis vineri că Rusia va rămâne „pentru totdeauna” în sudul Ucrainei, în timpul unei vizite la Herson, important oraș ucrainean din sudul țării asupra căruia Moscova revendică din luna martie, controlul total, informează AFP.

Este pentru prima dată când un înalt responsabil rus anunţă intenţia Moscovei de a rămâne în teritoriile cucerite de forțele militare rusești de la declanşarea „operaţiunii militare” în Ucraina, pe 24 februarie.

Rusia vrea să rămână „pentru totdeauna” în sudul Ucrainei

„Adresându-mă locuitorilor din regiunea Herson, aș vrea să spun încă o dată că Rusia este aici pentru totdeauna. Nu trebuie să existe vreo îndoială”, a declarat Andrei Turciak, prim-adjunct al președintelui Consiliului Federației Ruse (camera superioară a Parlamentului de la Moscova).

Până în prezent, Vladimir Putin susţinute că desfăşoară o „operaţiune militară specială” în Ucraina, al cărei scop este „denazificarea” ţării vecine.

„Nu va exista nicio întoarcere în trecut. Vom trăi împreună, vom dezvolta această regiune bogată, bogată datorită patrimoniului său istoric, populaţiei care locuieşte aici”, a mai transmis Andrei Turciak.

Parlamentarul rus, Andrei Turciak, care deține şi funcţia de secretar al consiliului general al partidului puterii Rusia Unită, a mai comunicat de deschiderea unui centru logistic rus de ajutor umanitar la Herson.

Acest centru, care va fi pus în funcţiune de Rusia Unită, se va ocupa în special de livrarea de produse alimentare şi de primă necesitate, precum şi de medicamente, potrivit aceleiaşi surse.

Herson este un oraș în sudul Ucrainei, situat în apropiere de Peninsula Crimeea anexată de Moscova în 2014, reședință a regiunii cu același nume, care este și primul oraș asupra căruia armata lui Vladimir Putin şi-a impus controlul complet de la începutul ofensivei lor în Ucraina. Ruşii au revendicat cucerirea lui pe data de 3 martie.

Administraţia rusă a acestui oraş de coastă şi-a anunţat deja intenţia de a introduce rubla pentru a înlocui moneda ucraineană începând cu 1 mai.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:09 - De ce propaganda rusă chiar poate să funcționeze în Mariupol. Marin Gherman: Mulți nu au văzut lumina zilei cu săptămânile. Au ieșit din subsoluri și au văzut un oraș distrus. Sunt rupți de civilizație (VIDEO)
23:58 - Biserica Ortodoxă a Ucrainei anunţă ruperea de Patriarhia Rusă
23:44 - Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz: „Am avut mai multe discuții telefonice cu Putin și voi continua să discut cu el”
23:23 - Marin Gherman: Trebuie să ieșim din iluzia că Rusia își respectă angajamentele. Rusia vrea să distrugă Ucraina, deci pacea nu e posibilă. Ucrainenii vor victoria și spun „dacă tot murim, să murim pentru ceva” (VIDEO)
23:13 - Succes românesc la Cannes: Regizorul Alexandru Belc, premiat pentru regia filmului „Metronom”, în secțiunea Un Certain Regard
22:35 - Suedia și Finlanda nu reușesc să convingă Turcia să accepte aderarea lor la NATO. Negocierile, în impas
22:24 - Dan Petrescu, episod neștiut cu Gică Popescu din anul în care naționala a ajuns în sferturile Campionatului Mondial: „Eram disperați să ne vadă gagicile!” (VIDEO)
22:18 - Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, cere statelor UE să sprijine Ucraina cu bani
22:01 - Kievul își pierde răbdarea. Un oficial ucrainean susține că „orice se poate întâmpla” cu oleoductul prin care Ungaria primește petrol rusesc și că ungurilor ar trebui să li se vorbească „pe limba lor”
21:54 - Val de concedieri în Armata Rusă, în rândul militarilor care au refuzat să lupte în războiul din Ucraina