Un medic din Franţa vindea certificate verzi false, la preţul de 1.000 de euro bucata

Un medic din Franţa vindea certificate verzi false, la preţul de 1.000 de euro bucata
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Fenomenul certificatelor de vaccinare false nu este specific doar României. Un medic francez a fost reţinut de poliţie fiind suspectat că ar fi vândut cel puţin 220 de certificate verzi false, la preţul de 1.000 de euro bucata.

Medic francez, arestat pentru că vindea certificate false

Medicul, în vârstă de 56 de ani, deţine un cabinet în localitatea Joinville-Le-Pont, la sud-est de Paris. El este suspectat că a vândut cel puţin 220 de certificate verzi false, la preţul de 1.000 de euro bucata.

În timpul percheziţiilor la cabinetul său, anchetatorii au confiscat, printre altele, certificate şi teste PCR false.

Anchetatorii au confiscat, de asemenea, „circa cincisprezece conturi bancare în valoare de câteva mii de euro”.

Franța a extins pachetul de măsuri prin care se impune vaccinarea obligatorie anti-COVID-19. Emmanuel Macron a anunțat că administrarea dozei booster pentru persoanele de peste 65 de ani reprezintă o măsură indiscutabilă, în vederea prelungirii controversatului pașaportului verde, prin intermediul căruia persoanele vaccinate au acces în diverse spații publice.

De asemenea, președintele Franței a anunțat că va fi extinsă campania de vaccinare cu doza booster și pentru persoanele de peste 50 de ani, din luna decembrie.

Valeriu Gheorghiță, despre vaccinarea la chiuvetă

Medicul Valeriu Gheorghiţă susține că nu poate fi estimat fenomenul vaccinării la chiuvetă și numărul certificatelor false eliberate.

„Este foarte greu să admitem că avem o imagine reală, însă foarte probabil că vorbim de câteva mii de certificate. Am văzut în ultima situaţie, undeva din Mehedinţi sau Bihor, unde erau suspiciuni de fraudă asupra a circa 3.000 de certificate. E foarte greu să avem o imagine reală. Este de neînţeles şi de neacceptat o astfel de situaţie”, a declarat Valeriu Gheorghiţă, răspunzând unei întrebări, duminică seară, la Digi 24.

Ultima oră
18:16 - Florin Roman (PNL), reacție la controversele privind lucrarea din CV-ul său: Eu n-am ajuns ministru la beletristică. Sunt cu conștiința împăcată. Când ajungi ministru, sunt și lucruri bune și lucruri mai puțin bune (VIDEO)
18:07 - Alexandru Rafila, despre măsurile din noaptea de Revelion: Vă daţi seama că nu vor fi unele stupide care să facă imposibilă, de exemplu, întoarcerea la timp acasă (VIDEO)
17:44 - Prognoza meteo pentru săptămâna 6-12 decembrie 2021. Cum va fi vremea de Crăciun și Revelion (VIDEO)
17:43 - Dorel din Panciu a pus un brad uriaș de Crăciun fix în mijlocul intersecției. Mașinile au circulat printre crengi (VIDEO)
17:23 - Antrenorul unei echipe din Egipt a murit după ce s-a bucurat la un gol marcat în prelungiri de jucătorii săi
17:02 - Sorin Grindeanu: Ruptura de Liviu Dragnea a apărut când mi-am asumat aproape în mod personal să dau OUG 14 / Reacția liderului social-democrat la acuzația că a fost acasă la Klaus Iohannis
16:43 - Femeia cu cele mai mari buze din lume se pregătește de o nouă intervenție estetică. Uite ce rezultate își dorește să obțină
16:38 - Alexandru Rafila: Nu se pune problema utilizării certificatului verde la slujbe. Asta nu înseamnă că nu ne dorim sprijin din partea bisericilor în respectarea măsurilor anti-COVID (VIDEO)
16:20 - Vaslui: Un bătrân și-a ucis soția și fiul, apoi a plecat cu mașina și a făcut accident
16:07 - Persoanele care intră în România de Sărbători, obligate să completeze Formularul de Localizare a Pasagerului