Un nou incendiu puternic în Beirut, la o lună de la explozia catastrofală (VIDEO)

Un nou incendiu puternic în Beirut, la o lună de la explozia catastrofală (VIDEO)

Un incendiu puternic a izbucnit în cartierul comercial central din Beirut la o clădire de referință proiectată de regretatul arhitect britanic-irakian Zaha Hadid, au confirmat marți surse Al Arabiya.

Incendiul a fost stins la scurt timp, potrivit Reuters, citând un oficial libanez de apărare civilă. Clădirea fusese în construcție de ani de zile și era aproape de finalizare, potrivit surselor Al Arabiya.

Utilizatorii de rețele sociale libaneze, încă traumatizați de explozia mortală din portul Beirut din 4 august, au împărtășit online imagini ale incendiului.

Incendiul vine la doar două zile după ce sâmbătă seara a fost văzut fum alb din portul Beirut. Oficialii au confirmat că fumul a rezultat din rămășițele unui incendiu anterior care a avut loc cu zile mai devreme.

Vineri, pompierii libanezi și elicoptere ale armatei s-au străduit să stingă rămășițele unui incendiu uriaș care a izbucnit în port cu o zi mai devreme în același loc în care au fost uciși cel puțin 190 de persoane. Părți mari ale orașului au fost distruse acum câteva săptămâni după ce o explozie s-a produs în portul Beirut.

Incendiu la un depozit abandonat

Un incediul a izbucnit săptămâna trecutăîntr-un depozit abandonat în care erau ţinute cauciucuri şi ulei, în apropierea portului maritim dinBeirut. Martorii au văzutnori uriaşi de fum.

Mai multe echipaje de pompieri au venit la faţa locului şi se luptă pentru a stinge focul.

Incendiul a izbucnit la mai puţin de o lună de când capitala Libanului a fost devastată de o explozie din port, pe 4 august, potrivitReuters.

Zeci de morţi şi peste 3.700 de răniţi în urma exploziei din Liban pe 4 august

În urmă cu o lună o explozie puternică a lovit capitala Libanului, tot în oraşulBeirut.Exploziauriaşă care a devastat oraşulBeiruts-a soldat cu zeci de morțişi peste 3.700 de răniţi.

După explozia devastatoare, Libanul a respectat o perioadă oficială dedoliu naţionaltimp de 3 zile.

Amintim faptul că 2.750 de tone de nitrat de amoniu au fost depozitate vreme de şase ani fără măsuri de securitate, fapt ce a condus la aceastătragedie de proporții.