Un nou protest împotriva certificatului verde are loc în Occident. Cetățenii italieni au ieșit în stradă după ce guvernul italian a anunțat noi restricții pentru persoanele nevaccinate

Un nou protest împotriva certificatului verde are loc în Occident. Cetățenii italieni au ieșit în stradă după ce guvernul italian a anunțat noi restricții pentru persoanele nevaccinate
Protest în Italia împotriva restricțiilor anti-COVID @ Twitter

Un nou protest are loc în Occident, după ce Italia a anunțat că va introduce noi restricții pentru persoanele nevaccinate. Certificatul verde va fi obligatoriu chiar și pentru transportul în comun. Restricțiile pentru nevaccinați vor intra în vigoare din 6 decembrie, iar vaccinarea va deveni obligatorie pentru mai mulți angajați din sectorul public.

Un nou protest în Europa

Inițiative Italiei nu este un singulară la nivel european. Tot mai multe țări au adoptat mai multe restricții, dar și implementarea certificatului verde pentru a facilita accesul persoanelor vaccinate în tot mai multe magazine, cinematografe sau evenimente publice. În Germania, tot mai multe restricții au fost adoptate, deoarece țara se află în fața unui val îngrijorător de infectări. De asemenea, și țări precum Suedia, cunoscute pentru politica sa anti-COVID, au adoptat certificatul verde. În alte țări, precum Austria, restricțiile au atins alte cote, vaccinarea va fi obligatore de la 1 februarie 2022, iar guvernul austriac a impus un lockdown total pentru toți cetățenii, indiferent dacă aceștia sunt vaccinați sau nu.

În ultimele zile, tot mai multe proteste împotriva restricțiilor anti-COVID au avut loc și în Italia, arată publicația AP News.

Protestele au loc în număr mic, dar acestea sunt prezente în mod constant în orașe precum Roma și Milano. Până acum, cel mai mare protest organizat a avut loc în Roma și a însumat 10.000 de cetățeni prezenți la demonstrații.

„Oamenii ca noi nu renunță niciodată”, era scris pe un banner aflat în cadrul protestului, în culorile roșu, alb și verde ale drapelului italian. Aproape nimeni nu a purtat mască de protecție în timpul manifestației.

O perioadă de foc pentru Europa

Pe lângă protestele anti-COVID din Italia, chiar și țări precum Turcia se întâmplă un protest împotriva președintelui Erdogan, după ce lira turcească s-a prăbușit.

Tot mai multe proteste iau cu asalt țările europene sau ce au legături economice cu aceasta. în Olanda, în acest weekend, un protest foarte violent a avut loc pe străzile din Rotterdam împotriva restricțiilor anti-COVID, unde protestatarii au fost împușcați, iar autoritățile au fost atacate cu biciclete și artificii.

Protestele împotriva restricțiilor anti-COVID a lovit și alte țări din regiunea Benelux. Belgia a fost și aceasta lovită de un protest violent, care a făcut furori pe rețelele sociale. De asemenea, Austria a avut parte de un protest asemănător, după ce guvernul a anunțat carantinarea tuturor persoanelor, indiferent dacă sunt vaccinate sau nu, iar vaccinarea a devenit obligatorie începând cu anul următor, din februarie.