Un om de afaceri din Germania, jefuit de un român mai ceva ca în filme: Paguba este de peste 100.000 de euro

Un om de afaceri din Germania, jefuit de un român mai ceva ca în filme: Paguba este de peste 100.000 de euro
Sursa Foto: Holger Kraft/ Pixabay

Un om de afaceri din Germania a fost jefuit de doi indivizi mascaţi, mai ceva ca în filmele de acţiune. Atât el, cât şi soţia luiau fost legaţi cu cabluri. Vila bărbatului a fost spartă, iar hoții au fugit cupeste 100.000 de euro, printre care şi un pistol Heckler & Koch, potrivit bzi.ro.

Jaful a fost comis pe 13 mai 2020, în vila omului de afaceri din localitatea germană Kehl, iar unul din suspecțieste un bărbat cu dublă cetățenie,româno-moldoveană.

„Subiectul, care purta mască, și un complice neidentificat până acum, de asemenea mascat, au intrat pe proprietatea complet înconjurată de apă a părții vătămate, care locuiește acolo într-o vilă. La început, infractorii au doborât victima, care stătea pe terasă, iar, ulterior, pe soțul ei, Jürgen G., care fusese trezit de țipetele femeii. După o scurtă altercație, în cursul căreia bărbatul victimă a suferit răni ușoare, ambele victime au fost legate cu cabluri și separate una de cealaltă”, au povestit oamenii legii.

Potrivit anchetatorilor, cei doi soţi au fost ameninţaţi cu un cuţit pe tot parcursul jafului. Suspectul, Stas Malașevschi l-a luat pe omul de afaceri german și l-a dus în pivnița vilei.

„Infractorii l-au forțat pe Jürgen G. să deschidă un seif din dormitorul vilei, din care au luat aproximativ 28.000 de euro în numerar și un pistol Heckler & Koch USP, de calibrul 45 ACP, în valoare de aproximativ 750 de euro. Mai mult, suspecții au furat mai multe ceasuri de lux, în valoare de aproximativ 65.000 de euro, precum și aur în valoare de aproximativ 20.000 de euro”, au mai menționat anchetatorii.

În urma celor întâmplate, unul dintre tâlhari a fost reţinut şi dus în faţa instanţei. Suspectul, Stas Malaşevschi a refuzat să dea vreo declaraţiedespre fapta comisă. Autorităţile au constatat că individul de 30 de ani are dublă cetățenie, româno-moldoveană, că locuiește în județul Iași și că nu are alte dosare pe teritoriul României.

Judecătorii din cadrul Curții de Apel Iași au admis, de altfel, cererea de extrădare formulată de autoritățile germane, în cazul lui Stas Malașevschi.