Un organ nou a fost identificat în corpul uman. Ce rol joacă acesta în răspândirea cancerului (FOTO)

Un organ nou a fost identificat în corpul uman. Ce rol joacă acesta în răspândirea cancerului (FOTO)

Cercetătorii au descoperit un organ nou în corpul uman care absoarbe şocului asupra ţesutului şi și care ar putea ajuta la o înțelegere mai eficientă a răspândirii cancerului.

Astfel, oamenii de ştiinţă au descoperit niște compartimente umplute cu lichid, situate în tot corpul, sub piele, ce au fost denumite „interstitium”, informează Live Science.

Acestea se găsesc în jurul ţesuturilor vitale ca tractul digestiv, plămânii, vasele de sânge și mușchii, creând astfel o rețea care este pusă în funcțiune de o „plasă” de proteine.

Autorul studiului, Neil Theise, profesor de patologie la Universitatea de Medicină din New York Inițial, a caracterizat organul ca o „autostradă deschisă cu compartimente umplute cu lichid”, menţionând că se credea la început că este vorba doar de un „perete” format din niște straturile dense de colagen care unește țesuturile.

Motivul pentru care „autostrada” nu a fost descoperită până acum a fost faptul că nu a fost vizibil la microscop, cercetătorii folosind o metodă inovativă de examinare microscopică a țesutului viu de pe o persoană.