Un senator rus spune că trupele de invazie au probleme pentru că luptă cu soldați ruși, „cu exact aceeași mentalitate ca a noastră”

Un senator rus spune că trupele de invazie au probleme pentru că luptă cu soldați ruși, „cu exact aceeași mentalitate ca a noastră”
Foto: Hepta.ro / Abaca Press / AA/ABACA

Un senator rus a făcut declarații surprinzătoare despre trupele de invazie. Acesta a explicat că dificultățile întâmpinate de forțele de invazie vin din cauza faptului că trupele se luptă cu o puternică armată formată din soldați și ofițeri ruși.

Acest război  este diferit de războiul pe care l-am avut în Afganistan și în Caucaz

Senatorul rus Frants Klintsevich a declarat că „Această operațiune militară condusă de Rusia se desfășoară, să spunem, cu destulă dificultate”.

„Nu vreau să jignesc pe nimeni, în niciun caz. Am petrecut mai bine de șapte ani luptând într-un război”, a specificat acesta.

Dar acest război – sper că nu se simt jigniți camarazii mei soldați – este diferit de războiul pe care l-am avut în Afganistan și în Caucaz, pentru că luptăm cu una dintre cele mai puternice și mai bine antrenate armate. Luptăm împotriva soldaților și ofițerilor ruși, cu exact aceeași mentalitate ca a noastră”, a mai adăugat Klintsevich, conform Hotnews.ro.

Armata rusă criticată la televiziunea controlată de Kremlin

Un alt moment de acest fel  a avut loc săptămâna aceasta la una dintre televiziunile publice ruse, un deputat al Dumei de Stat amenințând că un război cu NATO va fi unul nuclear și că Rusiei nu îi pasă câte țări va distruge.

Kremlinul ar fi ordonat televiziunilor rusești și presei de propagandă să îi pregătească pe ruși pentru o înfrângere în războiul din Ucraina, afirmă serviciul de informații militare al Ucrainei.

Cunoscutul analist militar rus Mihail Hodarionok, invitat periodic la televiziunile controlate de Kremlin, a criticat dur trupele ruse în războiul din Ucraina. Acesta a precizat că Rusia este pe cale să aiba o înfrângere din cauza izolării geopolitice „totale” a Moscovei.

Criticile sale au fost formulate într-o emisiune recent difuzată de unul dintre dintre principalele canale TV de stat, Rossia 1.

Urmăriți B1TV.ro și pe