Un șofer din Canada, la un pas să-și piardă viața. Mașina Tesla în care se afla a luat foc din senin

Un șofer din Canada, la un pas să-și piardă viața. Mașina Tesla în care se afla a luat foc din senin
Un șofer din Canada, la un pas să-și piardă viața. Mașina Tesla în care se afla a luat foc din senin. Sursa Foto: Youtube/ Captură video/@Sons of Vancouver Distillery

Un şofer din Canada a fost nevoit să-și spargă geamul maşinii pentru a-şi salva viaţa după ce autoturismul Tesla în care se afla a luat foc, iar geamurile şi uşile s-au blocat. Încidentul a avut loc pe 23 mai, potrivit autorităților din Vancouver.

Oficialitățile au comunicat companiei Tesla incidentul pentru a face o investigaţie în comun, cu scopul determinării cauzei izbucnirii focului.

Un şofer a fost la un pas de moarte după ce maşina sa Tesla a luat foc din senin

Administraţia Naţională pentru Siguranţa Traficului din SUA a anunțat joi că „este la curent cu incidentul şi a contactat producătorul pentru informaţii”.

Într-un videoclip postată pe site-ul Electrek se observă cum, timp de câteva minute, din vehicul iese fum, iar apoi izbucneşte focul în interior. Potrivit site-ului, şoferul a declarat că pentru a ieşi „a trebuit să spargă geamul”, menționând că: „Am dat cu piciorul în geam pentru că tot sistemul s-a oprit. Uşa nu s-a deschis. Geamurile nu s-au coborât.”

După cinci minute de când a început să iasă fum, pompierii au ajuns la faţa locului şi au reuşit să stingă incendiul. Șoferul autoturismului a declarat că a cumpărat maşina în urmă cu opt luni.

Gigantul auto a mai fost subiectul unor investigaţii anterioare privind accidentele în care sunt implicate vehiculele produse de aceasta. În 2021 guvernul SUA a lansat o investigaţie asupra sistemului de asistenţă pentru şofer al Tesla, cunoscut sub numele de Autopilot, după o serie de coliziuni cu autoturisme ale serviciilor de urgenţă care se aflau parcate, potrivit gandul.ro.

De asemenea, Administraţia Naţională pentru Siguranţa Traficului pe Autostrăzi (NHTSA) a comunica că a identificat 11 accidente din 2018, în care maşinile Tesla au lovit autoturisme ale serviciilor de urgenţă aflate la locul unor incidente, toate în timp ce Tesla-urile erau „angajate fie în pilot automat, fie în controlul de croazieră responsabil de trafic”.

Urmăriți B1TV.ro și pe