Un susținător a fostului preşedinte republican Donald Trump a fost omorât după ce a încercat să pătrundă în sediul FBI în Ohio

Un susținător a fostului preşedinte republican Donald Trump a fost omorât după ce a încercat să pătrundă în sediul FBI în Ohio
Sursa Foto: Flickr.com

Un individ înarmat care a încercat să pătrundă prin efracţie în sediul FBI din Cincinnati a fost ucis de către forţele de ordine după o lungă luptă de confruntare armată, informează AFP.

Totul s-a întâmplat după ce o percheziţie a FBI la domiciliul lui Donald Trump a provocat furia mediilor de extremă dreapta din SUA.

Un bărbat înarmat a încercat să pătrundă în sediul FBI în Ohio

FBI a transmis într-un comunicat că o persoană înarmată a încercat „să intre prin efracţie” în biroul său din Cincinnati, în Ohio, joi.

Alarma s-a declanşat, agenţi FBI înarmaţi au sosit, iar suspectul a fugit”, a declarat poliţia federală.

Potrivit presei locale, bărbatul care purta o vestă antiglonţ, a folosit un pistol cu cuie şi a agitat o armă semi-automată de tip AR-15, după care a fugit cu o maşină.

Un purtător de cuvânt al poliţiei a anunţat că forţe de ordine au pornit în urmărirea acestuia: „După ce vehiculul s-a oprit, a avut loc un schimb de focuri de armă între poliţişti şi suspect”.

Bărbatul s-a refugiat într-un lan de porumb, unde a fost încercuit de forţe de ordine, care au încercat, fără succes, să negocieze cu el pentru a se preda autorităţilor, a transmis un purtător al poliţiei din Ohio.

Suspectul, în vârstă de 42 de ani, şi-a agitat arma către poliţişti, care au deschis focul. Moartea bărbatului a fost pronunţată la faţa locului.

NBC News scrie, citând trei persoane care ajută forţele de ordine, că suspectul apare în fotografii de la luarea cu asalt a Capitoliului de către susţinători ai lui Donald Trump, dar că este neclar dacă a intrat în sediul Congresului american atunci.

De asemenea, Directorul FBI, Christopher Wray, a anunţat miercuri că FBI a primit ameninţări după percheziţia la locuinţa lui Donald Trump. „Violenţa împotriva forţelor de ordne nu este răspunsul, indiferent ce problemă ai”, a subliniat acesta.

Urmăriți B1TV.ro și pe