Un tânăr afgan, blocat în Grecia, a rugat-o pe președinta Lituaniei să-l ajute să se stabilească în țara sa (VIDEO)

Un tânăr afgan, blocat în Grecia, a rugat-o pe președinta Lituaniei să-l ajute să se stabilească în țara sa (VIDEO)

Un tânăr afgan a rămas blocat în Grecia și a postat pe YouTube un filmuleţ în care o roagă direct pe preşedinta Lituaniei, Dalia Grybauskaite, să-l ajute să se stabilească în ţara baltică, potrivit adevarul.ro.

Autorităţile lituaniene au qapreciat curajul tânărului în vârstă de 22 de ani , motiv pentru care i-au oferit cinci zile la dispoziţie pentru a solicita azil.

„Mi s-a spus că Germania ar avea mulţi bani, dar eu vreau să mă stabilesc în Lituania. Vorbesc limba (lituaniană, n. red.) şi nu vreau decât un singur lucru: să rămân aici“, a declarat afganul Abdul Basir Yoususi.

Un tânăr afgan, blocat în Grecia, a rugat-o pe președinta Lituaniei să-l ajute să se stabilească în țara sa

#DIRECT_ONE_yzc6w7#

Abdul și-a formulat mesajul în lituaniană și a devenit viral pe reţelele sociale, iar el a fost recunoscut imediat de către un militar lituanian care a servit în Afganistan în 2012.

„Traducea din lituaniană în dari şi invers. Ne ajuta să comunicăm cu localnicii“, a explicat Jurgis Norvaisa pentru AFP.

Tânărul afgan de confesiune catolică a fost ameninţat în mai multe rânduri de către talibani, după retragerea forţelor lituaniene din provincia afgană Ghur în 2013.

Urmăriți B1TV.ro și pe