Un tânăr din Republica Moldova a traversat înot Prutul până în România pentru a se întâlni cu un grup de prieteni de pe reţelele de socializare

Un tânăr din Republica Moldova a traversat înot Prutul până în România pentru a se întâlni cu un grup de prieteni de pe reţelele de socializare
Un tânăr din Republica Moldova a traversat înot Prutul până în România pentru a se întâlni cu un grup de prieteni de pe reţelele de socializare. Sursa Foto: Facebook/Poliția de Frontieră Iași

Un tânăr din Republica Moldova a fost depistat de autorităţile de frontieră când a încercat să intre ilegal în România, înotând Râul Prut, pentru a se întâlni cu nişte prieteni întâlniţi pe reţelele de socializare.

Potrivit Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră, bărbatul a fost găsit în zona localităţii Prisăcani.

Un tânăr a trecut înot Prutul, încercând să îşi vadă prietenii de pe o reţea de socalizare

Acţionând în baza schimbului de informaţii cu structurile de frontieră din Republica Moldova, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Tomeşti au organizat o acţiune specifică, pe timpul căreia, pe direcţia localităţii de frontieră Prisăcani, judeţul Iaşi, au descoperit un bărbat a cărui prezenţă în zonă li s-a părut suspectă.

Colegii noştri au procedat la interceptarea şi legitimarea bărbatului. În urma verificărilor specifice efectuate, cu sprijinul autorităţilor din R. Moldova şi din declaraţiile bărbatului s-a stabilit că persoana este un cetăţean moldovean, care a trecut înot râul Prut cu intenţia de a ajunge la nişte prieteni, de pe raza judeţului Iaşi, cunoscuţi pe o reţea de socializare”, se precizează într-un comunicat de presă.

Conform documentului, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizare urmând să fie luate măsurile legale ce se impun.

Faţă de persoană a fost instituită măsura interzicerii intrării în România pe o perioadă de cinci ani. În baza Acordului de readmisie, bărbatul a fost preluat de autorităţile de frontieră ale statului vecin pentru continuarea cercetărilor. Autorităţile de frontieră din cele două state vor colabora în viitor şi vor lua toate măsurile necesare pentru a păstra un climat de ordine şi siguranţă la frontiera comună”, se mai menţionează în comunicatul de presă.

Urmăriți B1TV.ro și pe