Un tribunal din Moscova a ordonat arestarea unui blogger pentru defăimarea armatei ruse

Un tribunal din Moscova a ordonat arestarea unui blogger pentru defăimarea armatei ruse
Sursa foto: Pixabay

Un tribunal de la Moscova a ordonat marţi arestarea bloggerului rus Mihail Nake, acuzat că a defăimat armata din Rusia şi atacul acesteia în Ucraina, conform AFP.

Instanța a dispus arestarea a doi bloggeri ruși care au criticat războiul

Bloggerul care deține un blog pe YouTube în afara Rusiei, cu peste 700.000 de abonaţi, este acuzat că a distribuit „informaţii false” cu privire la forţele armatei din Rusia, conform tribunalului Basmani din Moscova, care a hotărât reţinerea lui.

Această infracţiune a fost definită în legislaţia rusă la scurt timp după ce preşedintele Vladimir Putin a ordonat „operațiune militară specială”  în Ucraina, conform Agerpres.

De asemenea, marți, a fost emis mandat de arestare în lipsă pentru o bloggeriță renumită și autoare de cărți de bucate, Veronika Belotserkovskaya, potrivit BBC.

Este interzisă, în special, folosirea termenilor  „război” sau „invazie” în legatură cu armata rusă sau acuzarea armatei de crime de război, conform Digi24.ro.

Bloggerii militari ruși spun că ofensiva din Donbas este un eșec total

Bloggerii militari ruși au continuat să posteze analize care sunt sceptice față de eforturile Rusiei și din ce în ce mai în concordanță cu evaluările occidentale cu privire la eșecurile militare rusești în Ucraina.

Un astfel de blogger, Igor Strelkov, a susținut că ofensiva rusă de a lua Donbasul a eșuat în cele din urmă și că „nici o singură așezare mare” nu a fost eliberată.

Strelkov a remarcat chiar că capturarea Rubizhne este relativ nesemnificativă, deoarece s-a întâmplat înainte ca noua ofensivă din Donbas să înceapă.

Strelkov a declarat că este puțin probabil ca forțele ruse să elibereze Donbasul până în vară și că trupele ucrainene își vor menține pozițiile în jurul orașului Donețk. Strelkov a susținut în special că eșecurile rusești de până acum nu l-au surprins, deoarece intenția comenzii ruse a fost atât de evidentă pe parcursul operațiunii, încât trupele ucrainene sunt conștiente exact cum să reacționeze cel mai bine și avertizează că trupele ruse luptă până la epuizare sub ” reguli propuse de inamic”.

Urmăriți B1TV.ro și pe