Un turist a spart două sculpturi antice de la Vatican, enervat că nu-l poate vedea pe papa Francisc

Un turist a spart două sculpturi antice de la Vatican, enervat că nu-l poate vedea pe papa Francisc
Sursa foto: Pixabay

Un turist a distrus două artefacte la Vatican, nemulțumit de faptul că nu poate să îl vadă pe Papa Francisc. Turistul american a spart miercuri nu mai puțin de două sculpturi romane antice în bucăți la Vatican.

Episodul a avut loc în Museo Chiaramonti, parte a Muzeelor ​​Vaticanului, în jurul orei prânzului. Spațiul deține aproximativ 1.000 de statui antice și se descrie ca „una dintre cele mai bune colecții de portrete romane” din lume, scrie cnn.

Două dintre acele portrete se confruntă acum cu un viitor incert, după ce turistul l-a răsturnat pe unul de furie, apoi l-a răsturnat pe altul în timp ce fugea de la locul faptei.

Bărbatul ceruse să-l vadă pe papa, potrivit ziarului Il Messaggero. Când i s-a spus că nu poate, el ar fi aruncat pe podea un bust roman.

În timp ce fugea, a doborât altul.

Cele două opere de artă au fost duse la atelierul muzeului pentru a fi evaluate. Conform cotidianului La Repubblica, unul dintre busturi a rămas fără nas.

Deși au o vechime de aproximativ 2.000 de ani, acestea nu sunt lucrări foarte importante, a spus o sursă citată de Il Messaggero.

Daunele provocate de turiști au devenit o obișnuință în această vară la Roma. În iulie, o turistă din Canada a fost prinsă în timp ce a scris numele pe zidul Colosseumului, iar o tânără din Statele Unite a fost amendată pentru că a coborât cu scuterul pe Treptele Spaniole, distrugând câteva trepte și provocând daune în valoare de 25.000 de euro. Un bărbat din Arabia Saudită a mers mai departe, coborând pe celebrul obiectiv turistic cu un bolid Maserati.

Urmăriți B1TV.ro și pe