Un ucrainean a raportat o crimă fictivă, sperând că poliția îi va curăța drumul de zăpadă. Drumul fusese deja curățat, dar bărbatul era nemulțumit de rezultat

Un ucrainean a raportat o crimă fictivă, sperând că poliția îi va curăța drumul de zăpadă. Drumul fusese deja curățat, dar bărbatul era nemulțumit de rezultat
foto: Pixabay

Un bărbat ucrainean a raportat o crimă fictivă la poliție, în speranța că oamenii legii vor curăța zăpada de pe drumul său atunci când vor veni să îl aresteze, au anunțat autoritățile regionale, potrivit Euronews.

Pe fondul ninsorilor abundente din Ucraina, un bărbat a raportat o crimă fictivă, sperând că poliția îi va curăța drumul de zăpadă

Omul a sunat la poliție sâmbătă noapte, reclamând că l-a omorât pe partenerul mamei sale prin înjunghiere. În discuția cu oamenii legii, el susținea că victima nu prezintă „semne de viață”, a povestit Yulia Kovtoun, purtătoarea de cuvânt a poliției din Chernihiv.

Cu această ocazie, bărbatul îi sfătuise pe polițiști să aducă și un plug de zăpadă pentru că, în caz contrar, nu ar fi putut ajunge la locuința sa, a mai relatat Kovtoun.

Cu toate acestea, polițiștii au reușit să ajungă la proprietatea sa din micuțul sat Hîrbova Rudnea, localitate aflată în nord-vestul Ucrainei, folosind un autovehicul de teren.

Presupusa victimă era sănătoasă și nu fusese atacată de nimeni, a mai spus purtătoarea de cuvânt a poliției din Chernihiv.

Potrivit autorităților, drumul în cauză fusese curățat de dimineață, însă bărbatul era nemulțumit de rezultat și spera că poliția va duce munca la bun sfârșit.

Suspectul și-a recunoscut fapta și ar putea fi amendat cu până la 3,5 euro.

Episodul vine în contextul în care Ucraina a înregistrat căderi-record de zăpadă în ultimele zile, cu stratul de nea ajungând până la 50 de centimetri în regiune.

Urmăriți B1TV.ro și pe