Un vaccin care foloseşte sistemul imunitar pentru a lupta împotriva cancerului va fi testat clinic începând cu 2013

Un vaccin care foloseşte sistemul imunitar pentru a lupta împotriva cancerului va fi testat clinic începând cu 2013

Cercetătorii canadieni au conceput un vaccin care foloseşte sistemul imunitar pentru a lupta împotriva cancerului.

 În plus, vaccinul poate fi personalizat, astfel încât să răspundă necesităţilor fiecărui pacient în parte.

Noutatea o reprezintă faptul că, în comparaţie cu chimioterapia tradiţională, actualul sistem nu distruge sistemul imunitar al organismului. Dimpotrivă, medicamentul stimulează lupta acestuia şi chiar îl dirijează să atace selectiv celulele canceroase.

Metoda se inspiră din felul în care acţionează interferonul, un vaccin care stimulează sistemul imunitar să lupte împotriva viruşilor extrem de rezistenţi, cum ar fi cel hepatitic de tip „C” sau HIV.

Experimentat până acum pe cobai, vaccinul va fi supus testelor clinice pe oameni începând cu anul viitor.

Ultima oră
00:49 - Asztalos Csaba (CNCD), despre minoritățile sexuale: Sunt concetățeni care suferă, nu sunt tratați în demnitatea lor umană. Prejudecățile sunt exploatate / Subiectul, parte din așa-zisul război hibrid-mediatic promovat de Rusia (VIDEO)
23:43 - Restanțierii la energie electrică și gaze vor putea fi debranșați. Guvernul a abrogat prin OUG prevederea care interzicea deconectarea rău-platnicilor pe perioada stării de alertă
23:37 - Incendiu de vegetație în Corbeanca. Flăcările s-au răspândit rapid din cauza vântului
22:48 - Grecia, în lupta cu flăcările. Incendiile de vegetație pun în pericol orașele de la periferia Atenei: Este dramatic! Tuturor ne este frică (VIDEO)
22:48 - Irineu Darău, candidatul-surpriză la șefia USR-PLUS: Sunt foarte multe probleme interne. Ceva trebuie să se schimbe în conducerea partidului. Abia aștept dezbaterile cu cei doi contracandidați (VIDEO)
22:24 - Situație dramatică în Grecia. Românii plecați în vacanță au primit avertizarea RO-Alert, din cauza incendiilor puternice de vegetație. O autostrada este închisă
22:10 - Sfârșitul unei ere | Ce performanțe a reușit Leo Messi la FC Barcelona: Lista trofeelor câștigate
22:04 - Cod roșu de vijelii și ploi torențiale, valabil în România. Rafalele vor depăși 100 km/h
21:56 - Acoperișul unui bloc din Lupeni, smuls de vântul puternic și aruncat peste mașini. Două autoturisme au fost avariate (FOTO)
21:45 - E oficial: Aventura lui Leo Messi la Barcelona s-a terminat. Anunțul clubului