Una dintre armele folosite în atacul terorist din Paris provine dintr-o operațiuni eșuată a americanilor

Una dintre armele folosite în atacul terorist din Paris provine dintr-o operațiuni eșuată a americanilor

Organizația Judicial Watch a informat joi că una dintre armele folosite de teroriști în atentatul din Paris provine din Statele Unite, mai exact aceasta a fost vândută de autoritățile americane către un cartel mexican într-o operațiune eșuată desfășurată în 2009 în Phoenix.

Judicial Watch, organizație dedicată investigării activității guvernamentale americane, a făcut descoperirea folosing un raport al unei agenții americane care indica seria și numărul armei respective.

Oficialii americani au încercat să țină ascunsă această informație trimițând ordine ca propietarul de drept al armei să păstreze liniștea: " Ordine au fost trimite către agenți ca să nu îl enerveze pe propietarul pe cel care a vândut arma ca să prevină ca acest acaz să devină public" ar fi spus un ofițer american, potrivit Russia Today.

Operațiunea oficialilor americane ce a eșuat în 2009 a dus la pierderea a 2000 de arme despre care autoritățile americane nu mai știu nimic. Rolul operațiunii a fost de a prinde în capcană un cartele din Mexic, dar execuția s-a terminat într-un fiasco.

Situația acestor arme a ajuns în atenția publicului încă din 2011 când două dintre acestea au fost utilizate pentru uciderea unui agent de frontieră american.

O investigare a acestei teme de către o Comisia de monitorizare și reformă guvernamentală a încercat să investigheze controversa. Departamentul American de Justiție a negat că avea vreo cunoștință despre implementarea operațiuni din 2009. Comisia nu crezut lămuririle oferite de către departament și a cerut să primească documente despre investigarea acestei operațiuni, însă Barack Obama s-a situat de partea Departamentul de Justiție și si-a folosit privilegiul executiv de a bloca transmiterea de documente.

Ultima oră
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)