Ungaria va găzdui un centru de comandă NATO

Ungaria va găzdui un centru de comandă NATO
Foto: fumn.eu

Ungaria va găzdui și ea un centru de comandă a Alianței Nord-Atlantice prin care situațiile de urgență NATO vor fi coordonate mai ușor, a anunțat guvernul ungur.

Potrivit agerpres, Ungaria susține că centrul va avea 40 de ofițeri din Ungaria și alte state membre, dar nu va găzdui și trupe.

„Sarcina sa pe timp de pace este să organizeze și să planifice exerciții internaționale și, în caz de urgență, să coordoneze forța de reacție a NATO”, a precizat un purtător de cuvânt al guvernului ungar.

Unele țări care fac parte din Alianța Nord-Atlantică, printre care și Polonia, doresc ca în planurile Alianței să fie inclusă și posibilitatea descurajării unui posibil atac rus, în cazul în care va fi nevoie.

NATO scrie pe site-ul său că centrele „vor ajuta în desfășurarea rapidă a forțelor aliate în partea de est a Alianței dacă va fi necesar”.

Tags:
Ultima oră
09:34 - Furtunile au produs pagube majore în Moieciu. Zeci de turiști au rămas izolați, după ce drumul principal a fost distrus
09:15 - Un român din Dolj a săpat în curte pentru o piscină. Dar, ce a găsit îngropat acolo, l-a lăsat mască! S-a îmbogăţit pe loc!
08:39 - Care este starea de sănătate a lui Benone Sinulescu. Anunț important pentru fanii artistului
08:19 - De astăzi, românii nevaccinați anti-COVID-19 care se întorc din Grecia sunt obligați să intre în carantină
23:58 - Incendiu la groapa de gunoi a municipiului Arad, în zona CET. A fost emisă avertizare RO-ALERT pentru localitățile de pe direcția de propagare a fumului (FOTO)
23:47 - Un copil de 4 ani a murit, după ce mașina condusă de mama lui s-a răsturnat într-un pârâu din Caraș-Severin. Femeia nu avea permis, iar în mașină se mai aflau alți trei copii ai săi
23:22 - Urși filmați pe străzile localității Borca. IJJ Neamț: De fiecare dată când sunt martorii unor astfel de situații, cetățenii să sune la 112 și să nu încerce să se apropie (VIDEO)
22:59 - O fetiță de 5 ani a murit și o altă fată, de 6 ani, a fost rănită în județul Mureș. Un copac smuls de furtună a cazut peste ele
22:34 - Al treilea weekend de proteste în Franța: Mii de oameni au ieșit pe străzile Parisului pentru a reclama extinderea certificatului verde și obligativitatea vaccinării pentru personalul sanitar. Au existat și ciocniri (VIDEO)
21:55 - Turiști evacuați pe mare în Sicilia și Bodrum, din cauza incendiilor de vegetație. În Turcia, oamenii au fost nevoiți să părăsească mai multe sate și zone de vacanță, iar lupta cu flăcările devastatoare continuă (VIDEO)