Uniunea Europeană grăbește autorizarea variantelor îmbunătățite ale vaccinurilor împotriva noilor tulpini de COVID-19

Uniunea Europeană grăbește autorizarea variantelor îmbunătățite ale vaccinurilor împotriva noilor tulpini de COVID-19
FOTO: Pixabay.com

UE va accelerea procedura de aprobare a variantelor îmbunătățite ale vaccinurilor anti-COVID, împotriva noilor tulpini are virusului. Anunțul a fost făcut de Stella Kyriakides, comisarul european pentru sănătate și alimente. Astfel, o variantă îmbunătățite a vaccinurilor deja aprobate pe piața din UE, nu va mai avea nevoie de atât de mult timp pentru a fi valid și aprobat în blocul comunitar.

Am analizat procedura cu Agenţia Europeană a Medicamentelor şi am decis ca de acum încolo un vaccin îmbunătăţit de către un fabricant pentru a lupta împotriva noilor tulpini pe baza unui vaccin deja existent” şi certificat „nu va mai trebui să treacă prin toate etapele de autorizare”, a declarat comisarul european pentru ediţia duminicală a cotidianului german Augsburger Allgemeine. „Prin urmare, vom avea mai repede la dispoziţie vaccinuri adaptate, fără a reduce criteriil”, a declarat comisarul pentru sănătate și alimente, Kyriakides, potrivit Agerpres.

Comisia Europeană, criticată pentru lentoare

Decizia de a aproba cu rapiditate variantele îmbunătățite de vaccin, dedicate noilor tulpini, a fost luată în contextul în care Comisia Europeană a fost criticată în mai multe rânduri pentru lentoarea cu care a analizat și a aprobat vaccinurile anti-COVID în blocul comunitar.

„Este fals să susţii că nu am făcut decât greşeli”, a mai afirmat Kyriakides, care spune că nu este totuși de acord cu situația și evidențiază faptul că Comisia Europeană a reușit să obțină aprovizionarea cu 700 de milioane de doze de vaccin, până la finalul trimestrului III, al anului în curs.