Unul dintre principalii susținători ai Brexit-ului, vizat în ancheta FBI privind legăturile oamenilor lui Trump cu Moscova

Unul dintre principalii susținători ai Brexit-ului, vizat în ancheta FBI privind legăturile oamenilor lui Trump cu Moscova
Foto: telegraph.co.uk

Politicianul britanic eurosceptic Nigel Farage este ”persoană de interes” în ancheta din SUA privind presupusele legături ale echipei de campaniei a lui Donald Trump cu Moscova, informează The Guardian, care citează mai multe surse.

Farage ar fi ajuns în ancheta FBI din cauza legăturilor pe care și el le avea cu oamenii lui Trump, dar și cu Julian Assange, fondatorul WikiLeaks.

WikiLeaks a publicat emailuri sustrase de hackeri, care au afectat campania contracandidatei lui Trump, Hillary Clinton. Site-ul e bănuit că a colaborat cu Moscova prin intermediari, a susținut John Brennan, fostul director CIA, în Congres.

Chiar dacă nu are formal calitatea de suspect, el e bănuit de anchetatori că are informații importante în acest caz.

"Dacă observăm cine se află între Rusia, WikiLeaks, Julian Assange şi apropiaţii lui Donald Trump, persoana care are legături cu toate părţile este Nigel Farage. El este în centrul acestei relaţii", a explicat o sursă, pentru The Guardian.

Purtătorul de cuvânt al lui Farage a negat că acesta ar fi avut legături cu oficiali ruși.