(UPDATE) Războiul din Ucraina, 15 august: Zelensky i-a demis pe șefii departamentelor Serviciului de Securitate al Ucrainei(SBU) din regiunile Kiev, Lvov și Ternopol.

(UPDATE) Războiul din Ucraina, 15 august: Zelensky i-a demis pe șefii departamentelor Serviciului de Securitate al Ucrainei(SBU) din regiunile Kiev, Lvov și Ternopol.
Photo: Ukraine Presidency/Ukraine Presi/Planet Pix via ZUMA Press Wire/dpa

Armata ucraineană a respins ofensiva rușilor pe patru direcții din Donbas: la Slaviansk, Bahmut, Avdeevka și Kramatorsk.

Potrivit Statului Major al Forțelor Armate ale Ucrainei, rușii atacă orașul Soledar în timp ce luptele pentru Peski continuă.

Noaptea trecută, rușii au lovit Harkovul dar şi orașele Nikolaev și Slaviansk. Autoritățile ucrainene susțin că nu au fost înregistrate victime.

Cronologia evenimentelor din Ucraina, 15 august:

UPDATE 13:37 Volodimir Zelensky i-a demis pe șefii departamentelor Serviciului de Securitate al Ucrainei(SBU) din regiunile Kiev, Lvov și Ternopol.

Pe pagina președinției Ucrainei a apărut un decret privind numirea lui Artem Bondarenko în funcția de șef al Direcției Principale a Serviciului de Securitate al Ucrainei la Kiev.

SBU nu are un comandant, atribuțiile sunt îndeplinite temporar de Vasili Maliuk.

UPDATE 12:00 Rachete ruseşti au fost lansate asupra orașului Harkov. Cinci oameni au fost răniți, au fost internați în spital.

UPDATE 10:30 Armata lui Putin a atacat Nikolaev; a fost lovită clădirea unei şcoli iar o parte a clădirii s-a prăbușit, au anunțat autorităţile orașului. În cursul nopţii, tot din cauza mobardamentelor, a fost avariată şi clădirea unui hotel.

UPDATE 09:45 Rachete ruseşti au căzut asupra orașului Slaviansk, în două cartiere ale orașului, dintre care una centrală.

UPDATE 09:00 Militarii ucrainieni transmit că armata rusă ar fi pierdut 43 750 de soldați în timpul invaziei.

UPDATE 08:00 Armata ucraineană a respins ofensiva rușilor la Slaviansk, Bahmut, Avdeevka și Kramatorsk.

Potrivit Statului Major al Forțelor Armate ale Ucrainei, armata ucraineană a forțat rușii să se retragă.

S-au semnalat atacuri ale ruşilor asupra orașului Soledar iar luptele pentru Peski continuă.

Noaptea trecută, ocupanţii au lovit Harkovul.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:54 - Dan Șucu, fericit că a ales să investească la Rapid: „Este în mod cert o alegere cât se poate de bună”
23:37 - Consilierii lui Biden și Erdogan au avut o întâlnire neanunțată, la Istanbul. Discuții SUA – Turcia despre aderarea Finlandei și Suediei la NATO, dar și despre anexările rusești
23:11 - Cota apei în lacul de acumulare Tăul Mare a scăzut cu 40 de centimetri, anunță ISU Alba. Peste jumătate dintre persoanele din zona de risc din Roșia Montană au refuzat evacuarea (VIDEO)
22:47 - Cristian Preda: Eu dau în scris că Nicolae Ciucă a plagiat într-un mod grosolan. Există numeroși membri ai PNL foarte nemulțumiți că au în fruntea Guvernului și a partidului un om care a plagiat (VIDEO)
22:12 - Cristian Preda îi cere lui Nicolae Ciucă, acuzat de plagiat, să trimită o copie a tezei de doctorat la CNATDCU spre verificare / Decanul a mulțumit B1 TV: A fost singurul post prezent la protestul de la Ministerul Educației (VIDEO)
21:44 - Radu Carp, după protestul de duminică: Toți pierdem din aceste secvențe penibile. Strategia lui George Simion, falimentară. AUR nu reușește să capteze curentul de nemulțumire din societate (VIDEO)
21:18 - Victor Ponta critică Guvernul și Comisia Europeană: „Nu aud nicio soluție. Prețurile sunt la fel de mari ca în țările care nu au deloc energie” / „Nu cred că ne atacă rușii. E doar o poveste”
20:57 - Polițiștii, atacați cu pietre și înjurați de familia unui tânăr acuzat că a condus fără permis, în Olt
20:38 - Miliardarul Ion Țiriac a trăit momente uluitoare: „Dormeam unul pe pat, unul sub pat”
20:14 - FRF condamnă incidentele tragice de la meciul din Indonezia: „Este o zi tristă pentru fotbalul mondial, dar una pe care nu trebuie să o uităm” (VIDEO)