Ursula von der Leyen: „Normalizarea relațiilor cu Putin este imposibilă”

Ursula von der Leyen: Normalizarea relațiilor cu Putin este imposibilă
Foto: Hepta/DPA Images / Francois Lenoir.

Uniunea Europeană nu va putea relua relațiile normale cu președintele rus Vladimir Putin după ce acesta a invadat Ucraina. Anunțul a fost făcut de șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în cadrul unui interviu pentru tsn.

Ursula von der Leyen, atac dur la adresa Kremlinului

Politiciana a fost întrebată dacă Uniunea Europeană se teme de Rusia și dacă încearcă să „salveze fața” președintelui rus.

„Putin este un criminal și, ca un criminal adevărat, trebuie să plătească prețul pe care ne-a făcut să-l plătim. Să plătească pentru prejudiciul pe care l-a provocat„, a remarcat Ursula von der Leyen.

Potrivit sondajelor de opinie, 70% dintre ucraineni cred că în 5 ani Ucraina va adera la UE. Șefa Comisiei Europene a vorbit și despre aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană.

„Felicitările mele pentru oamenii foarte curajoși din Ucraina. A fost un moment fantastic și un moment istoric.  27 de state membre au votat pentru a acorda statutul de țara candidat. Acesta este un moment foarte  important”, a remarcat Ursula von der Leyen.

Circa 700.000 de ucraineni nu vor reveni acasă

Potrivit unor rapoarte, circa 700 de mii de ucraineni vor rămâne în Europa și nu se vor întoarce acasă.

„Suntem atât de uimiți de poporul ucrainean, așa este modul în care poporul european și-a deschis nu numai casele, ci și inimile refugiaților. Și într-adevăr, ucrainenii sunt cei care trebuie să decidă unde se simt mai bine acum. Vedem multă mișcare, ceea ce este foarte bine.

În total, șapte milioane și jumătate de oameni au ajuns pe teritoriul Uniunii Europene, dar în această zi, aproximativ trei milioane de oameni s-au întors acasă, restul rămân în UE, așa că mișcarea este constantă.

E prea devreme pentru a spune ceva despre asta. Și ceea ce este important: suntem bucuroși să primim ucrainenii aici: ca oameni, ca prieteni, ca oameni ai unei țări care ne-a impresionat prin modul în care a susținut valorile noastre comune și democrația”, a explicat Ursula von der Leyen

Urmăriți B1TV.ro și pe