Ursula von der Leyen susține că Rusia „este astăzi cea mai directă ameninţare la adresa ordinii mondiale”

Ursula von der Leyen susține că Rusia „este astăzi cea mai directă ameninţare la adresa ordinii mondiale”
Sursa Foto: Hepta/ Sathiri Kelpa / Anadolu

Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene a transmis joi că Rusia este „cea mai directă ameninţare” la adresa ordinii internaţionale datorită războilui provocat în Ucraina, informează France 24.

Rusia, cea mai directă ameninţare la adresa ordinii mondiale

Rusia „este astăzi cea mai directă ameninţare la adresa ordinii mondiale cu războiul barbar împotriva Ucrainei şi pactul său îngrijorător cu China”, a declarat preşedinta Comisiei Europene la finalul întâlnirii cu premierul japonez Fumio Kishida.

La întâlnire a fost prezent şi preşedintele Consiliului European, Charles Michel.

Înalţii oficiali ai Uniunii Europene se află la Tokyo pentru o nouă rundă de discuţii pe fondul războiului provocat de Vladimir Putin, îngrijorarea crescând și în ceea ce privește rolul Chinei.

„Invazia Ucrainei de către Rusia nu este doar o chestiune pentru Europa, ci zguduie nucleul ordinii internaţionale, inclusiv Asia. Acest lucru nu trebuie tolerat”, a spus premierul japonez Fumio Kishida.

CE ar putea emite recomandarea privind calitatea de țară candidată UE a Ucrainei

Von der Leyen  a scris pe Twitter că a vorbit cu președintele Ucrainei Volodimir Zelenski despre „calea europeană” a țării sale.

Obținerea statutului de țară candidată pentru aderarea la UE este „de mare importanță pentru poporul ucrainean și pentru forțele noastre armate, care își apără patria”, i-a spus el luni Ursulei von der Leyen.

„Așteptăm luarea în considerare și concluziile Comisiei Europene. Aș dori ca aceste concluzii să fie pozitive. Și aș dori ca aceste concluzii să fie furnizate mai rapid datorită dvs.”.

Comisia Europeană vizează să-și emită luna viitoare opinia privind aderarea la UE a Ucrainei, a declarat președintele acesteia, Ursula von der Leyen, potrivit The Guardian.

Urmăriți B1TV.ro și pe