Vânătoarea de evazioniști, noul sport național în Grecia: Verificările inspectorilor antifraudă, până la ultima tavernă

Vânătoarea de evazioniști, noul sport național în Grecia: Verificările inspectorilor antifraudă, până la ultima tavernă
Foto: grecia.de-weekend.ro

Inspectorii fiscali din Grecia au ieșit la vânătoare. În ultimele zile, vânătoarea de evazioniști a devenit sport național, scrie business24.

Frenezia autorităților elene vine în contextul discuțiilor dintre guvernul grec și creditori asupra unui al treilea plan de ajutor pentru țară. În proiect sunt prevăzute și ajustări bugetare, dar și alte reforme.

În doar două săptămâni, roiurile de inspectori antifraudă au verificat 11.232 de firme acordand o atentie deosebita celor din zonele turistice, unde ministerul de Finanțe susține că ilegalitătile sunt în floare.

Restaurante, cluburi, baruri, magazine de suveniruri și alte mici afaceri din zonele turistice ale Atenei sau din insulele Rodos și Santorini au fost luate cu asalt de inspectori.

Evaziunea este considerată una dintre cauzele care au declanșat în 2010 profunda criză a datoriilor din Grecia, iar ministrul supleant de Finanțe, Tryfon Alexiadis, a promis auditarea tuturor firmelor, începand cu hotelurile de lux până la ultima tavernă.

 

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:47 - Nelu Cortea și Cătălin Bordea au câștigat America Express 2023! Premiul încasat de cei doi după ce au parcurs „Drumul Aurului”
23:28 - Netanyahu l-a demis pe ministrul apărării, primul membru de top din partidul premierului israelian care a cerut oprirea reformei judiciare
23:10 - Alina Mungiu-Pippidi: Mă îndoiesc că generalul Ciucă există. Ar fi un total dezastru electoral să fie candidatul PNL la prezidențiale. Liberalii se scufundă și pentru că sunt lipsiți de orice fel de lideri (VIDEO)
22:46 - Un magazin complet digitalizat, în teste la Carrefour: „Clienții pot face cumpărăturile în 20 de secunde”
22:29 - Alina Mungiu-Pippidi: De la început, Iohannis a așteptat să i se spună de la Bruxelles ce să facă în majoritatea problemelor de politică externă (VIDEO)
22:07 - Marcel Ciolacu: PNL nu e prea confortabil în acest moment în sondajele de opinie
21:39 - Rapidistele exultă după calificarea în sferturile Ligii Campionilor: „A fost în top 3 cele mai nebune jocuri din carieră” / „Satisfacția este enormă” / „Vreau ca atât noi, cât și CSM București să ajungem în Final Four”
21:13 - Sorana Cîrstea e în optimi la Miami! Românca a reușit un nou meci mare și și-a egalat cel mai bun rezultat la turneul WTA 1000 din SUA
21:06 - Marcel Ciolacu: Aș vrea o tendință mai mare către acest patriotism economic în viitorul program de guvernare / O să venim cu o schemă de încurajare a producției de produse alimentare în România
20:39 - Expert antidrog: Traficul și consumul de droguri se împletesc cu alte fenomene infracționale grave și prezintă un pericol pentru societate / În ultimii ani, au venit intens părinții către organele de aplicare a legii (VIDEO)