Vaticanul a sancţionat încă 2 episcopi polonezi pentru că au muşamalizat cazuri de agresiuni sexuale asupra minorilor comise de clerici

Vaticanul a sancţionat încă 2 episcopi polonezi pentru că au muşamalizat cazuri de agresiuni sexuale asupra minorilor comise de clerici
Foto. PIxabay

Episcopatul Poloniei a anunțat că Vaticanul a sancționat încă doi episcopi polonezi pentru că au muşamalizat cazuri de agresiuni sexuale asupra minorilor comise de clerici.

Episcopi sancționați de Vatican

Este vorba despre episcopul decan de Zielona Gora şi Gorzow, Stefan Regmunt, şi episcopul emerit de Kalisz, Stanislaw Napierala. Lor li se reproșează „neglijenţe” în gestionarea cazurilor de „agresiuni asupra minorilor săvârşite de preoţi” în diecezele lor.

Cei doi episcopi nu mai pot participa la celebrări publice. De asemenea, li s-a cerut să contribuie la finanţarea unei fundaţii pentru protecţia minorilor din cadrul comunităţii catolice, notează AFP.

În luna mai, alţi doi episcopi tot din Polonia au fost sancţionaţi din aceleaşi motive, iar în martie, procuratura poloneză a primit o plângere împotriva cardinalului Stanislaw Dziwisz, foarte apropiat de Ioan Paul al II-lea, şi a altor trei episcopi pentru muşamalizarea unor cazuri de pedofilie în Biserică.

Lunea viitoare, Biserica Catolică din Polonia va publica statistici privind agresiuni sexuale asupra minorilor în rândul credincioşilor.

Urmăriți B1TV.ro și pe