Victor Ponta: Noaptea trecută Turcia a arătat că este o țară de cetățeni adevărați, oameni mândri și demni, care au curaj să se lupte cu mâna goală contra tancurilor pentru țara lor

Victor Ponta: Noaptea trecută Turcia a arătat că este o țară de cetățeni adevărați, oameni mândri și demni, care au curaj să se lupte cu mâna goală contra tancurilor pentru țara lor

Fostul premier Victor Ponta a avut o reacție, pe Facebook, în urma tentativei de lovitură de stat din Turcia. Referindu-se la oamenii care au ieșit în stradă împotriva armatei, Ponta aprecizat că Turcia a demonstrat că ”este o țară cu cetățeni adevărați”.

Totodată, fostul șef al guvernului a criticat „propaganda internațională și românească”, care „manipulează” informațiile.

„Noaptea trecută Turcia a arătat că este o țară de cetățeni adevărați (nu inculți și manipulați cum îi tot prezintă propaganda internațională și românească)!!! Primele idei:

Oameni mândri și demni, care au curaj să se lupte cu mâna goală contra tancurilor pentru țara lor. (După decembrie 1989 mai vedeți români gata să lupte unei lovituri de stat)!??

În Turcia, politica nu trece niciodată dincolo de interesul Turciei și mândria națională. Toți liderii politici din opoziție, deși în urăsc sincer pe Erdogan, au ieșit imediat cu declarații de susținere pentru Președintele și Guvernul legitimat prin vot democratic.

Turcia are ”instituții de forță” (cum le numește propaganda noastră) chiar mai puternice decât România/ și totuși noaptea trecută oamenii simpli care au ieșit în stradă au salvat Turcia de dictatură

Liderii lumii democratice, în frunte cu Obama și Merkel, au dat imediat mesaje clare de susținere pentru președintele Erdogan (deși cu siguranță nu agreează deloc independența și naționalismul acestuia). Încă o dovadă că SUA și Europa respectă țările și politicienii legitimi și curajoși, nu slugile obediente.

Când un lider politic (adică Erdogan) cheamă oamenii în stradă să lupte cu mâna goală contra armatei și milioane de oameni îl ascultă (fie susținători, fie oameni care nu îl plac, dar care cred acum că are dreptate) poate înțelegem că ce ne minte pe noi propaganda oficială despre acel lider și acea țară este o manipulare clasică.

Sper doar că Turcia și poporul său extraordinar să treacă cu bine și peste acest moment tragic! Iar noi să învățăm din nou ce înseamnă mândrie națională și unitate pentru libertate și drepturi fundamentale”, a scris Victor Ponta, pe Facebook.

Victor Ponta: Noaptea trecută Turcia a arătat că este o țară de cetățeni adevărați