Victoria Spartz, congresmen al SUA cu origini ucrainene, a călătorit la Kiev pentru a sărbători Paștele alături de bunica sa în vârstă de 88 de ani

Victoria Spartz, congresmen al SUA cu origini ucrainene, a călătorit la Kiev pentru a sărbători Paștele alături de bunica sa în vârstă de 88 de ani
Foto: Hepta.ro / AdMedia / CNP/AdMedia

Victoria Spartz, o republicană de Indiana din Camera Reprezentanților a SUA, a oferit un interviu pentru CNN din Kiev, Ucraina, țara în care s-a născut, și spune că a călătorit acolo pentru a sărbători Paștele ortodox alături de familie. Congresmenul a confirmat că, cu această ocazie, s-a întâlnit și cu liderul Bisericii Ucrainene.

Victoria Spartz (SUA) a călătorit în Ucraina pentru a sărbători Paștele alături de familia sa

„Oamenii, știți, chiar dacă trec prin probleme, încearcă să sărbătorească” Paștele, a declarat Victoria Spartz, care a menționat că duminică a mers la biserică alături de bunica sa în vârstă de 88 de ani. Politicianul american mai are o bunică în Ucraina și a recunoscut că se teme pentru siguranța rudelor sale.

„Nu le-a venit să creadă după tot ce a trecut Ucraina, Stalin, Al Doilea Război Mondial, cea mai mare parte a familiei mele a fost ucisă”, a povestit republicana americană.

Spartz spune că atât bunica sa de 88 de ani, cât și părinții ei au fost împușcați în Al Doilea Război Mondial, precum și că situația prin care trece Ucraina astăzi i se pare „de necrezut”.

Ea a condamnat „atrocitățile” din orașele ucrainene atacate de forțele ruse.

„E atât de rău. Știți, e ceva de necrezut. Iar lumea trebuie să ajute Ucraina să câștige acest război, să readucă pacea în Europa și să readucă ordinea internațională. Asta este responsabilitatea noastră. Trebuie să punem mai multă presiune pe Rusia”, a continuat oficialul american.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:08 - Joe Biden, prima reacție după percheziția efectuată de FBI la reședința lui Donald Trump: „Știm că sunt unii care se concentrează mai mult pe căutarea puterii”
23:49 - Deși în conflict din cauza alegerilor, fostul vicepreședinte Mike Pence îl susține pe Trump în legătură cu percheziția FBI
23:46 - Rusia acuză SUA de „escaladare inutilă și nerezonabilă” privind tratatul pentru reducerea armamentului strategic: „A arătat ca o provocare fățișă”
23:23 - Turiști români, amendați după ce au fost prinși pe aeroport cu nisip, pietre și scoici, furate de pe plajele din Sardinia
23:17 - Picturi cu Mihai Viteazul și stemele Regatului României, descoperite la renovarea Universității de Medicină din Târgu Mureș. Erau „sub actuala zugrăveală”, spune rectorul (FOTO)
23:05 - Detaliile crimei din Argeş şochează anchetatorii! „Este dramatic!”
23:00 - Banchiza din Antarctica a ajuns la cea mai mică suprafaţă înregistrată vreodată, în istoria măsurătorilor din satelit
22:49 - Președinta Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov, despre anunțul lui Alexandru Rafila: Ne dă peste cap toate programările. Un coleg a primit 380 de mesaje într-o zi de la pacienți după anunț (VIDEO)
22:20 - UPDATE: Masacru în Argeş. Cinci oameni ucişi de un bărbat cu probleme psihice!
22:07 - Suporterii lui CSA Steaua i-au cerut demisia lui Vasile Dîncu. Ultrașii au trecut și la amenințări: „N-am scăpat de Gigi ca să dăm de voi. Ori vă faceți treaba, ori va fi război” (FOTO)