Viktor Orban atacă UE de la Băile Tușnad: „Strategia în războiul din Ucraina a eșuat”

Viktor Orban atacă UE de la Băile Tușnad: „Strategia în războiul din Ucraina a eșuat”
Hepta - DPA Images / Michal Sv

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a atacat dur UE de la Băile Tușnad în ceea ce privește strategia în războiul din Ucraina. Acesta a spus că planul UE a eșuat.

Acesta a spus că Uniunea Europeană are nevoie de o nouă strategie privind războiul din Ucraina, deoarece sancțiunile împotriva Moscovei nu au funcționat.

„Este nevoie de o nouă strategie care să se concentreze pe tratativele de pace și pe elaborarea unei propuneri bune de pace… în loc să se axeze pe câștigarea războiului”, a declarat premierul maghiar în discursul său de la Școala de vară de la Băile Tușnad.

Declarațiile premierului ungar au loc în contextul în care Comisia Europeană a transmis miercuri un nou avertisment Ungariei în cadrul unei proceduri putând duce la suspendarea sau reducerea anumitor fonduri plătite acestei ţări din cauza încălcării statului de drept, informează agerpres.

Ungaria nu a depus măsurile corective adecvate

„Comisia consideră că Ungaria nu a depus măsurile corective adecvate”, a indicat executivul european într-un comunicat remis AFP, confirmând o informaţie publicată în jurnalul ungar Népszava.

Bruxellesul a declanşat la sfârşitul lui aprilie acest mecanism de „condiţionalitate” împotriva Budapestei , nefolosit până acum în UE, din cauza preocupărilor privind utilizarea bugetului european de către Ungaria lui Viktor Orban, legate de condiţiile de atribuire a contractelor publice, de lipsa control şi transparenţă în utilizarea fondurilor şi deficienţe în lupta împotriva fraudei şi corupţiei.

Urmăriți B1TV.ro și pe