Viktor Orban laudă polițiștii pentru comportamentul lor față de imigranți, deși atitudinea Ungariei în gestionarea crizei refugiaților a fost aspru criticată (VIDEO)

Viktor Orban laudă polițiștii pentru comportamentul lor față de imigranți, deși atitudinea Ungariei în gestionarea crizei refugiaților a fost aspru criticată (VIDEO)
Foto: britannica.com

Premierul Ungariei i-a lăudat pe poliţiştii din ţara sa pentru modul în care se comportă cu refugiaţii, dar a luat o decizie radicală în această criză: din 15 septembrie, refugiații care intră ilegal în această ţară vor fi arestați şi riscă până la 5 ani de închisoare, informează B1 TV.

Premierul Ungariei, Viktor Orban, nu se dezminte şi continuă să aibă o atitudine ostilă în criza refugiaţilor, deşi a fost intens criticat în presa internaţională. Şeful guvernului de la Budapesta a reafirmat poziţia Cabinetului său în legătură cu intrarea imigranţilor în Ungaria, o țară-cheie de tranzit pentru refugiați.

Viktor Orban i-a lăudat pe poliţişti pentru modul în care s-au comportat cu refugiaţii.

“Vorbim despre oameni care refuză să coopereze cu autoritățile maghiare. Ce este inadmisibil este că refugiaţii îi atacă pe poliţişti şi aruncă obiecte în ei. Având în vedere că ne confruntăm cu o rebeliune a imigranților ilegali, poliția a făcut o treabă excelentă fără a recurge la folosirea forței”, a declarat premierul ungar.

Refugiaţii nu au primit însă un tratament uman din partea poliţiştilor. Imaginile filmate de doi voluntari austrieci în tabara de la Roszke arată cum peste 100 de oameni, împrejmuiți de garduri de fier, se înghesuie în fata polițistilor, care aruncă sandvișuri la gramadă, în multime. Refugiații, printre care femei și copii, întind mâinile în semn de ajutor, în speranța ca vor prinde mai ușor mâncarea oferită de guvernul maghiar.

Viktor Orban a mai spus că, de la 15 septembrie, autoritățile maghiare nu vor mai ierta nimic atunci când vine vorba de trecerea ilegală a frontierei. Toţi imigranţii care încalcă, astfel, legea vor fi arestaţi. Orban a adăugat că săptămâna viitoare intră în vigoare şi noul act normativ care pedepsește trecerea ilegală a frontierei ungare cu până la 5 ani de închisoare. (Detalii AICI)

Viktor Orban laudă polițiștii pentru comportamentul lor față de imigranți