Viktor Orban nu cedează. Guvernul Ungariei va organiza referendum cu privire la directivele UE, pentru comunitatea LGBT+

Viktor Orban nu cedează. Guvernul Ungariei va organiza referendum cu privire la directivele UE, pentru comunitatea LGBT+
Foto: Hepta - DPA Images / Ferenc Isza

Guvernul Ungariei își respectă promisiunea față de cetățeni. Executivul condus de către Viktor Orban va organiza un referendum pentru a cere opinia poporului cu privire la măsurile pro-LGBT+ propuse de la vârful Uniunii Europene.

Marți, Parlamentul de la Budapesta a adoptat o rezoluție care va împuternici guvernul să organizeze un referendum privind comunitatea „curcubeu”. Cele patru întrebări pentru referendum au fost deja aprobate.

Astfel, anul viitor ungurii vor f întrebați dacă sunt de acord cu organizarea de seminarii despre orientarea sexuală în școli fără acordul părinților, dacă sunt de părere că procedurile de schimbare de sex ar trebui promovate în rândul copiilor și dacă publicitatea, respectiv conținutul media care ar putea influența orientarea sexuală ar trebui prezentat tinerilor fără vreo îngrădire.

Viktor Orban nu cedează în fața presiunilor venite de la Uniunea Europeană

Proiectul care prevede protejarea copiilor din Ungaria a provocat mari tensiuni în rândul activiștilor LGBT+. Extremiștii „curcubeu” susțin că expunerea copiilor în fața valului de informații LGBT+ trebuie să fie o prioritate în UE, chiar cu riscul producerii unor schimbări majore în plan fizic și psihic în rândul tinerilor.

În vârstă de 58 de ani, Viktor Orban este la putere din anul 2010 în Ungaria, membră UE din 2004. Opiniile sale cu privire la LGBT+ cât și politica migranților au deranjat liderii UE.

„Nu vom renunța la dreptul de a ne apăra granițele, de a opri migranții… Insistăm că în Ungaria căsătoria este între un bărbat și o femeie, un tată este un bărbat și o mamă este o femeie… Și ei ar trebui să ne lase copiii în pace”, a declarat Orban, luna trecută.

Guvernul de la Budapesta încurajează creșterea natalității, motiv pentru care a anunțat noi măsuri pentru sprijinirea tinerelor familii.