Violențe în Grecia, în timpul vizitei lui Barack Obama: Forțele de ordine i-au respins pe protestatari cu gaze lacrimogene (FOTO, VIDEO)

Violențe în Grecia, în timpul vizitei lui Barack Obama: Forțele de ordine i-au respins pe protestatari cu gaze lacrimogene (FOTO, VIDEO)
Foto: twitter.com

Capitala Greciei a fost, marți seară, scena unor proteste violente. Totul se întâmplă în timpul vizitei pe care președintele american Barack Obama o face la Atena, informează RT.com.

Incidentele s-a produs în apropiere de locuința unor oficiali greci, care îl găzduiesc pe liderul de la Casa Albă.

Deși în ultima perioadă au fost organizate numeroase manifestații în Grecia, în timpul vizitei lui Obama protestele au fost interzise de autorități. Totuși, aproximativ 7.000 de anarhiști, susținători ai extremei stângi și studenți au pornit în marș prin centrul Capitalei, având ca punct final sediul Ambasadei SUA.

În momentul în care au fost rugați să renunțe la proteste, manifestanții au devenit violenți.

Forțele de ordine au intervenit pentru a calma situația, extremiștii fiind respinși cu ajutorul gazelor lacrimogene.

4.000 de polițiști au fost mobilizați de autoritățile elene pentru a asigura ordinea în timpul vizitei lui Barack Obama.

Deplasarea la Atena este ultima călătorie a acestuia în Europa în calitate de președinte al SUA.

Proteste în Grecia

Violențe în Grecia, în timpul vizitei lui Barack Obama: Forțele de ordine i-au respins pe protestatri cu gaze lacrimogene

Urmăriți B1TV.ro și pe