Vladimir Putin a ieşit cu anunţul momentului despre războiul din Ucraina, la parada de Ziua Victoriei. Ameninţări către NATO!

Vladimir Putin a ieşit cu anunţul momentului despre războiul din Ucraina, la parada de Ziua Victoriei. Ameninţări către NATO!
Vladimir Putin: „Sfârşitul activităţii de eliberare a Mariupolului este un succes”. Sursă foto: Hepta - Sergey Guneev

Vladimir Putin conduce, la Moscova, o amplă desfășurare de trupe și tehnică militară menită să marcheze „Ziua Victoriei”. Acest eveniment din capitala Rusiei este dedicat victoriei împotriva Germaniei naziste în cel de-al Doilea Război Mondial, în urmă cu 77 de ani, însă anul acesta ceremoniei i se adaugă semnificațiile asociate cu invazia declanșată pe 24 februarie.

Spre deosebire de anii trecuți, acum nu a fost invitat niciun lider străin.

Putin a dat vina pe NATO pentru războiul din Ucraina

Liderul de la Kremlin a spus că Rusia nu va uita lecțiile celui de-al Doilea Război Mondial și le-a transmis soldaților săi că luptă în Donbas pentru siguranța Rusiei.

Am fost nevoiți să începem această operațiune, pentru că NATO a ajuns la granițele noastre. Dragi prieteni ai Rusiei, dragi veterani, tovarăși militari vă felicităm cu ocazia Zilei Victoriei în Războiul pentru apărarea patriei.

În Rusia nu există nici măcar o familie în care să nu fie un soldat căzut în acest război, iar datoria noastră este de a păstra vie memoria celor care au învins nazismul.

„Datoria noastră este să facem totul pentru ca oroarea unui război global să nu se mai repete. Voi luptați în Donbas pentru siguranța Rusiei. Luptăm pentru copiii noștri, pentru poporul nostru”, a spus Vladimir Putin.

Parada de la Moscova a început în sunetul orologiului care a marcat cu zece bătăi ora locală. Ceremoniile de anul acesta de Ziua Victoriei se desfășoară în contextul războiului declanșat de ruși în Ucraina. Operațiunea, menită să dureze trei zile, continuă și acum, după mai bine de 70 de zile.

Urmăriți B1TV.ro și pe